Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Vesa Rantanen julkaisi twiitin, jossa arvosteltiin Huuhkajien kannattajia matkustamisesta Pietariin ja koronaviruksen tuomisesta tuliaisena. Twiitti on kerännyt valtavan määrän kriittisiä vastauksia jalkapallokansalta.

Pietariin matkustaneet Huuhkajien kannattajat ovat tuoneet todistetusti koronavirusta mukanaan Suomeen. Ilta-Sanomat uutisoi, että Vaalimaan raja-asemalla tiistaina tehdyistä koronatesteistä oli seitsemän prosenttia osoittautunut positiivisiksi, eivätkä kaikkien testien tulokset olleet vielä valmiita, kun uutinen julkaistiin.

Myöhemmin on myös raportoitu jonkin verran tapauksia, joissa karanteenimääräyksiä ei ole noudatettu. Rantanen nosti asian esiin Twitterissä torstaina vähätellen samalla Huuhkajien edesottamuksia EM-kisoissa.

Suomi sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi voittaen Tanskan ja häviten Venäjälle sekä Belgialle. Huuhkajien kisaurakka päättyi alkulohkon otteluihin. Suomen pelitapa maailman huippumaita vastaan oli puolustusvoittoinen.

– Ja tämän takia oli maailman tärkein asia mennä katsomaan, miten joukkue seisoi oman kuudentoista sisällä kolme kertaa 90 minuuttia, Rantanen kirjoitti Twitterissä jakaen samalla uutisen Venäjän rajalla todetuista koronatapauksista.

Rantasen twiitti sai jalkapallokansan nousemaan varpailleen. Suomessa jääkiekon ja jalkapallon välillä on ollut vahva vastakkainasettelu. Rantasen twiitti ei ainakaan vähentänyt tätä vastakkainasettelua.

– Olen henkilökohtaisesti pyrkinyt pääsemään eroon vahvasta jalkapallo vs. jääkiekko -vastakkainasettelusta. Toimittaja lienee maan johtavia kiekkotoimittajia. Hänen kaltaistensa takia vastakkainasettelusta eroon pääseminen on vaikeaa, kirjoitti jalkapalloselostaja Juuso Ikonen.

Juuso Ikonen 🇺🇦

@IkosJuuso
Olen henkilökohtaisesti pyrkinyt pääsemään eroon vahvasta jalkapallo vs. jääkiekko -vastakkainasettelusta.

Toimittaja lienee maan johtavia kiekkotoimittajia.

Hänen kaltaistensa takia vastakkainasettelusta eroon pääseminen on vaikeaa.

#huuhkajat #riveluutio

Vesa Rantanen

@vrantanen
Ja tämän takia oli maailman tärkein asia mennä katsomaan miten joukkue seisoi oman kuudentoista sisällä kolme kertaa 90 minuuttia. is.fi/kotimaa/art-20…

Myös Veikkausliigassa pelaavan FC Interin tähtihyökkääjä Timo Furuholm kritisoi Twitterissä Rantasen ulostuloa.

– Kun tekee vähän mieli haukkua kannattajia, muttet pysty sitä tekemään vähättelemättä myös itse joukkuetta.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Kun tekee vähän mieli haukkua kannattajia, muttet pysty sitä tekemään vähättelemättä myös itse joukkuetta. #Huuhkajat

Vesa Rantanen

@vrantanen
Ja tämän takia oli maailman tärkein asia mennä katsomaan miten joukkue seisoi oman kuudentoista sisällä kolme kertaa 90 minuuttia. is.fi/kotimaa/art-20…

Venäjän ja Suomen rajalla syntyi valtava jono alkuviikosta, kun suomalaiskannattajat palasivat Pietarista Suomeen. Lopulta kaikkia Suomeen palanneita ei ehditty testata, koska paikalla ei ollut riittävästi työntekijöitä, minkä lisäksi koronatestit loppuivat.

Useiden tuntien odotuksen jälkeen Kymsote päätti luopua testaamisesta, ja arviolta noin 800 kisaturistia pääsi rajan yli ilman testiä. Näitä ihmisiä on nyt jälkikäteen pyritty jäljittämään ja ohjaamaan testeihin.

Mediapersoona Aleksi Valavuori ihmetteli asioiden yhteyttä toisiinsa.

– Hankalaa nähdä syy-seuraussuhdetta upeasti pelanneen Huuhkajat-jengin pelitaktiikan ja Venäjä-Suomi -rajakontrollin kanssa, mutta kenties jääkiakomiäs tunnistaa syntyneen tilanteen paremmin.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Hankalaa nähdä syy-seuraussuhdetta upeasti pelanneen Huuhkajat-jengin pelitaktiikan ja Venäjä-Suomi -rajakontrollin kanssa, mutta kenties jääkiakomiäs tunnistaa syntyneen tilanteen paremmin.

Vesa Rantanen

@vrantanen
Ja tämän takia oli maailman tärkein asia mennä katsomaan miten joukkue seisoi oman kuudentoista sisällä kolme kertaa 90 minuuttia. is.fi/kotimaa/art-20…

Rantasen twiitti sai jonkin verran myös puolustusta osakseen. Keskipohjanmaa-lehden toimittaja Jukka Anias puki asian sanoiksi ilman provokatiivista viestiä.

– Ilman tarkoituksellista kärjistystä ja lajimollausta olisi ihan asiallinen kommentti. Ei olisi pitänyt näissä – tai sikäläisissä – oloissa lähteä hurraamaan Pietariin. Minusta tämä on päivän selvää. En lainkaan ymmärrä, mitä tällainen provokatiivinen kärjistäminen palvelee, Anias kirjoitti kahdessa eri twiitissään.

Jukka Anias

@JukkaAnias

Juha Määttänen

@MaattanenJuhaM
Aika surullinen kommentti urheilumieheltä.
Ilman tarkoituksellista kärjistystä ja lajimollausta olisi ihan asiallinen kommentti. Ei olisi pitänyt näissä - tai sikäläisissä - oloissa lähteä hurraamaan Pietariin. Minusta tämä on päivänselvää.

Jukka Anias

@JukkaAnias

Juha Määttänen

@MaattanenJuhaM
Sitä en kritisoinutkaan.
Jep. En oikein enkä lainkaan ymmärrä mitä tällainen provokatiivinen kärjistäminen palvelee. Kärjistämättäkin tilanne on selvä. Kotona olisi pitänyt kiihkeimpienkin #Huuhkajat-fanien pysyä eikä matkustaa Pietariin.

Koronaviruksen leviämisen estämisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että Pietarista saapuvat EM-kisaturistit noudattavat viranomaisten karanteenimääräyksiä sekä käyvät testeissä.