EM-kisojen virallista maalitilastoa johtaa alkulohkovaiheen jälkeen Cristiano Ronaldo, joka teki kolmessa ottelussa peräti viisi maalia (kolme näistä rangaistuspotkusta). Vääräleuat veistelisivät portugalilaisen olevan kuitenkin vasta tilaston kakkonen, sillä ”Oma Maali” on nähty maalintekijätilastossa peräti kahdeksan kertaa.

Kahdeksan omaa maalia 36 ottelussa on todella korkea lukema. Erityisen huimalta se tuntuu, että se on jo enemmän omia maaleja kuin viidessä edellisessä EM-turnauksessa yhteensä. Vuoden 2000 EM-kisoissa nähtiin yksi oma maali, vuonna 2004 kaksi, vuonna 2008 ei yhtään, vuonna 2012 yksi ja viime kisoissa vuonna 2016 kolme omaa maalia.

Sen jälkeen, kun tilastopalvelu OptaJoe twiittasi allaolevan tilastonsa, kasvoi lukema vielä yhdellä. Slovakian Juraj Kucka pisti vielä maaliviivan tuntumasta pallon omiin, kun Espanja järjesti kisojen kovimmat murskajaiset ja nujersi Slovakian peräti maalein 5-0.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Martin Dubravka has scored the seventh own goal of EURO 2020; this is as many own goals as were scored at the 2000 (1), 2004 (2), 2008 (0), 2012 (1) and 2016 (3) editions of the tournament combined. Calamity. #EURO2020

Omien maalien tekijöiden joukossa erottuvat erityisesti maalivahdit. Kuten hyvin tiedetään, teki Huuhkajien Lukas Hradecky epäonnisen oman maalin Belgiaa vastaan, kun kulmapotkutilanteessa tolpasta kimmonnut pallo meni Hradeckyn käden kautta maaliin. Puolan Wojciech Szczesny teki oman maalin ottelussa Slovakiaa vastaan. Slovakian Martin Dubravka vastasi puolestaan keskiviikkona kisojen noloimmasta ja erikoisimmasta omasta maalista, kun hän ohjasi ”iskulyönnillä” ylärimasta korkeuksiin pompanneen pallon varjelemaansa pömpeliin.

Tommy Lindgren

@fathermetro
Nyt kyllä jo maalipörssiä johtava OG:kin ylitti itsensä. #emfutis

Slovakian tapaan myös Portugali on tehnyt kisoissa kaksi omaa maalia. Ne on merkitty Rubén Diasin ja Raphaël Guerreiron nimiin. Molemmat maalit syntyivät ottelussa Saksaa vastaan.

Lisäksi oman maalin on tehnyt Saksan toppari Mats Hummels ja Turkin Merih Demiral.