Arkadiusz Milik, 27, on tuttu näky Puolan paidassa. Yhdeksänvuotiselle maajoukkueuralle mahtuu 59 ottelua ja 15 maalia. Yksi maaleista tuli viime EM-kilpailuissa 1–0-voitossa Pohjois-Irlantia vastaan. Tämän kesän arvokisat Milik joutuu kuitenkin jättämään väliin.

Maanantai-iltana Puolan jalkapalloliitto tiedotti, ettei Milik pysty osallistumaan EM-kisoihin polvivamman takia. Loukkaantuminen ei tullut yllätyksenä tai viime hetkellä, sillä hän oli kärsinyt siitä jo silloin, kun hänet lopulliseen kokoonpanoon nimettiin. Puolan valmennus odotti ja toivoi viimeiseen asti, että Milik ehtisi kuntoutua ennen ensi maanantain Slovakia-ottelua.

Puolan kannalta valitettavaa on, että näin ei käynyt, vaan Milik tunsi yhä kipua polvessaan eilen maanantaina. Hän on jo poistunut Puolan harjoitusleiriltä. Liitto on antanut ymmärtää, ettei joukkue aio kutsua enää ketään hänen tilalleen.

Milik pelasi kaudesta 2020–21 vain jälkimmäisen puoliskon. Hänellä tuli viime kesänä toraa edellisen seuransa Napolin kanssa. Nykyisessä seurassaan, Ranskan Marseillessa hän takoi yhdeksän maalia 15 otteluun.