Englanti eteni EM-kisojen finaaliin keskiviikkoiltana, kun se voitti Tanskan jatko-ottelun jälkeen Harry Kanen osumalla maalein 2-1. Englannin voittomaaliin johtanut tuomio sai runsaasti kritiikkiä Twitterissä.

Raheem Sterling kaatui jatko-ottelun ensimmäisellä puoliajalla rangaistusalueen sisällä. Erotuomari Danny Makkelie vihelsi pilliinsä ja osoitti rangaistuspotkua. Hidastuskuvien perusteella oli hyvin vaikea todistaa, oliko tilanteessa kontaktia. Tilanne tarkastettiin VAR-huoneesta, mutta Makkelie ei käynyt itse tarkastamassa tilannetta kentän laidalla näytöltä.

– Kamala, karmiva tapa ratkaista ottelu. Aivan hirvittävä vihellys EM-välierässä, ei mitään tekemistä ottelun hengen kanssa. Täysin urheilun vastainen tuomio, mediapersoona Aleksi Valavuori kirjoitti.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Kamala, karmiva tapa ratkaista ottelu. Aivan hirvittävä vihellys EM-välierässä, ei mitään tekemistä ottelun hengen kanssa. Täysin urheilun vastainen tuomio. #emfutis

VAR-systeemi on aiemminkin saanut kritiikkiä, mutta EM-lopputurnauksessa VAR on toiminut lähtökohtaisesti melko hyvin. Nyt finaalipaikka saattoi ratketa kuitenkin tuomarivirheeseen, joka olisi voitu estää VARin avulla.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel venyi vielä torjuntaan Kanen rangaistuspotkussa, mutta Kane tykitti jatkotilanteesta pallon maaliin. Videokuvissa näkyi myös, että Schmeichelia häirittiin pilkkutilanteessa katsomosta tulleelta laser-valolla.

– Jos VAR ei tuota saa poimittua niin roskiin vaan koko systeemi saman tien. Ei ollut pilkku, eikä ollut myöskään kisojen linjan mukainen tuomio, muun muassa Serie A:ta viime kaudella selostanut Velja Engström kommentoi.

Velja Engström

@veljaengstrom
Jos VAR ei tuota saa poimittua niin roskiin vaan koko systeemi saman tien. Ei ollut pilkku, eikä ollut myöskään kisojen linjan mukainen tuomio. #emfutis

Twitterissä ihmeteltiin nimenomaan sitä, miksei erotumari Makkelie käynyt itse tarkastamassa tilannetta, jotta olisi varmasti saanut tilanteeseen selvyyden. Lopullisen päätöksen tekee aina erotuomari, ei VAR.

– Eikö VAR ole juuri näitä hetkiä varten? Kävele sinne näytölle! Kynnys kääntää tuomiota ei saisi kasvaa liian isoksi. Halpa pilkku jättipanosten pelin jatkoajalla vetää aina ilmat pihalle, jalkapallolta, Helsingin Sanomien asiantuntija Miika Nuutinen kirjoitti.

Miika Nuutinen

@MiikaNuutinen
Eikö VAR ole juuri näitä hetkiä varten? Kävele sinne näytölle! 🖥

Kynnys kääntää tuomiota ei saisi kasvaa liian isoksi. Halpa pilkku jättipanosten pelin jatkoajalla vetää aina ilmat pihalle, jalkapallolta. #emfutis

– Mihin tarvitaan VAR-järjestelmää, jos sen on tarkoitus korjata ihmissilmän tekemiä virheitä, mutta se siunaakin ne? Päivänselvä sukellus ja virhetuomio eikä muka saada nauhalta korjattua, EM-välierässä. VARssi, Harri Kumpulainen puhisi.

Harri Kumpulainen

@harrikumpulaine
Mihin tarvitaan VAR-järjestelmää, jos sen on tarkoitus korjata ihmissilmän tekemiä virheitä, mutta se siunaakin ne? Päivänselvä sukellus ja virhetuomio eikä muka saada nauhalta korjattua, EM-välierässä. VARssi. #var #emfutis #euro2020

LUE MYÖS: