Katso: Kaksi kuvaa osoittavat karusti, kuinka skandaalimainen Englannin voitto oli – törkeää toimintaa katsomosta

© Kuva: Getty Images

Englanti kohtaa EM-kisojen finaalissa Italian. Englannin 2-1-välierävoitto Tanskasta on saanut melko skandaalimaisia piirteitä jälkikäteen.

Harry Kane viimeisteli Englannin voittomaalin jatko-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Englannille vihellettiin kyseenalainen rangaistuspotku, kun Raheem Sterling kaatui boksin sisällä, ja erotuomari Danny Makkelie katsoi Tanskan puolustajan rikkoneen tilanteessa, vaikka kontaktia oli hidastuskuvista hyvin vaikea todistaa, eikä Makkelie käynyt tarkastamassa tilannetta videolta.

Kaiken kukkuraksi kentällä oli samaan aikaan kaksi palloa, kun Sterling kaatui boksin sisällä. Sterling juoksi vielä pelipallon kanssa toisen pallon vierestä. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand ihmetteli, ettei peliä pysäytetty.

– Viisi sekuntia ennen rangaistuspotkutilannetta Raheem Sterling juoksi toisen pallon ohi. Yritin huutaa neljännelle erotuomarille, että kentällä on toinen pallo. Tämä on katkera tapa hävitä, Hjulmand harmitteli tanskalaiselle BT-lehdelle.

Sääntöjen mukaan peli täytyy pysäyttää vain, jos toinen pallo vaikuttaa pelin kulkuun. On vaikea sanoa, vaikuttiko toinen pallo esimerkiksi Sterlingiä puolustaneeseen Tanskan puolustajaan vai ei.

Eikä parranpärinä jäänyt vain pilkkutuomioon. Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel onnistui torjumaan Kanen pilkun, vaikka häntä häirittiin törkeällä tavalla katsomosta. Schmeichelin kasvoihin osoiteltiin laser-valolla. Schmeichel torjui silti rankkarin, mutta Kane laittoi jatkopallon sisään.

Jos et näe alla olevia kuvia, voit katsoa ne tästä.

Kyseenalaisista tilanteista huolimatta Tanska otti tappion esimerkillisesti. Pelin jälkeen Tanskan pelaajat kävivät rehdisti onnittelemassa Englannin pelaajia. Ottelun jälkeen Tanskan tähtipelaaja Pierre-Emile Höjbjerg ei pitänyt rankkaria oikeutettuna, mutta ei halunnut valittaa tuomarien toiminnasta sen enempää.

– En usko, että se oli rangaistuspotkun arvoinen tilanne. Ehkä tuomareiden pitäisi tulla itse kameran ja mikrofonin eteen kertomaan, mitä he ajattelevat. Kokonaisuudessaan tuomareiden taso on ollut hyvä, joten en valita, Höjbjerg kommentoi BT:lle.

LUE MYÖS: