Bayern Münchenistä parhaiten muistettava Franck Ribéry joutuu etsimään uutta seuraa kypsässä 38 vuoden iässä. Serie A -seura Fiorentina ei tarjonnut ranskalaiselle laitahyökkääjälle jatkosopimusta, joten niinpä yhteistyö jäi kahden kauden mittaiseksi.

– Kiitos, Franck, kuului Fiorentinan koruton hyvästelytwiitti legendalle.

Ribéry on kärsinyt viime vuosien aikana usein loukkaantumisista, mutta hän pystyi kuitenkin pelaamaan kahden kauden aikana 51 ottelua Fiorentinan paidassa. Näissä hän teki viisi maalia ja syötti kymmenen.

Fiorentinan uusi valmentaja Vincenzo Italiano ei enää nähnyt Ribérylle käyttöä joukkueessaan, ja hänen tilalleen on jo palkattu VfB Stuttgartista siirtynyt 23-vuotias Nicolás González. Osasyy Ribérystä luopumiseen lienee myös taloudellinen, sillä konkari oli neljän miljoonan euron vuosipalkallaan Fiorentinan parhaiten palkattu pelaaja.

Uransa lopettamista Ribéry ei tiettävästi vielä suunnittele. Ribéry oli todennut kauden aikana usein, että hän haluaisi jatkaa pelaamista Fiorentinassa.

– Toivon, että voisin jatkaa uraani vielä vuoden tai kaksi, Ribéryn kerrotaan sanoneen.

[readmore from=Ribery-Franck]

Mikäli Ribéry saisi jostain vielä kaksivuotisen sopimuksen, olisi hän sen päättyessä 40-vuotias. Viimeksi on spekuloitu mahdollisuudella paluusta Marseilleen, jossa Ribéry pelasi kaksi kautta vuosina 2005-2007, ennen kuin siirtyi seuranneiden 12 kauden ajaksi Bayern Müncheniin.

Ribéry voitti Bayernissa muun muassa yhdeksän bundesliigamestaruutta ja kerran Mestarien liigan. Hän edusti Ranskaa neljissä arvokisoissa, mutta lopetti maajoukkueuransa ”henkilökohtaisista syistä” jo elokuussa 2014.

Lähde: Transfermarkt