Mestarien liiga
HJK – Buducnost Podcoriga
Tiistai 06.07. klo 19:00

Kotoisessa Veikkausliigassa HJK näyttäisi jo tässä vaiheessa kautta porskuttavan kohti vuorenvarmaa mestaruutta. Joukkueen painopiste siirtyykin tässä vaiheessa Eurooppaan, sillä pelaajistoonsa satsannut Klubi halajaa eurokentille toden teolla. Ensimmäisenä kantona kaskessa on Montenegrosta ponnistava FK Buducnost Podgorica, joka voitti maan mestaruuden keväällä jättimäisellä 28 pisteen erolla.

Tästä otteluparista jatkoon meno on erityisen tärkeää siksi, että se takaisi Klubille vähintään kuusi europeliä lisää. Tähtäin on varmasti minimissään uuden Konferenssiliigan lohkovaihe. Kotoisessa Veikkausliigassa Toni Koskelan suojatit ovat voittaneet nyt yhdeksän ottelua putkeen. Viimeksi tappion karvasta kalkkia maisteltiin Suomen Cupin finaalissa, jonka KuPS vei Klubin nenän edestä pilkuilla. Kentälle Klubi saa vahvan kokoonpanon.

Vaikkei Buducnost ole Euroopassa mitään mainetekoja saavuttanut, on se vakiovieras eurokentillä. Viime vuonna montenegrolaiset selvisivät Eurooppa-liigan karsintapeleissä kolmannelle kierrokselle, jossa Sarajevo pudotti sen. Podgoricassa seuran puitteet ovat kunnossa ja balkanilainen jalkapallo on tunnetusti vahvaa ja sitä eletään tunteella. Mitään suurempia nimimiehiä joukkueessa ei ole, mutta matsivideoiden perusteella perustaso on aivan kelvollinen.

Lyö vetoa ottelusta:

HJK on kuitenkin joukkueista laadukkaampi, ja Buducnostille kyseessä on vielä pre-season. Vetoeurot menevät tässä ottelussa kotimenestykselle. Tasoitusvedolla vaaditaan kahden maalin kaula: vetosuositus on Aasialainen tasoitusveto, HJK -1.5 kertoimella 2,15.

LYÖ VETO ILLA