HJK:lle uskomaton salama-alku Malmöta vastaan Mestarien liigan karsinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HJK siirtyi heti ensimmäisellä minuutilla johtoon Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelussa Malmöta vastaan Töölön jalkapallostadionilla. Ensimmäinen osaottelu päättyi Malmön 2-1-voittoon Ruotsissa. Tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

HJK sai otteluun todellisen salama-alun. Miro Tenho pelasi pallon pystyyn Malmön puolustuslinjan taakse. Pitkä syöttö tuotti yllättävän suuria vaikeuksia Malmön toppari Franz Brorssonille, jonka syöttö maalivahdille meni päätyrajasta yli, ja HJK sai kulmapotkun.

Lucas Lingman lähetti kulman boksiin, ja Tenho viimeisteli upealla puskulla pallon maalin vasempaan kulmaan. 1-0 (2-2). Ottelua oli pelattu vasta alle minuutti.

Yhteismaalit olivat HJK:n nopean osuman jälkeen 2-2. Tässä tilanteessa ottelu olisi edennyt jatko-otteluun, koska europeleissä ei ole enää käytössä vierasmaalisääntöä.

Malmö tasoitti pelin kuitenkin nopeasti. Tasoitusmaali nähtiin kymmenennellä minuutilla. Malmön kapteeni Anders Christiansen viimeisteli varmasti boksin sisältä pallon maaliin. 1-1 (2-3).

Vauhdikkaan alun jälkeen ottelun hallinta siirtyi selkeästi HJK:lle, joka hallitsi palloa lopulta ensimmäisellä puoliajalla 52-prosenttisesti. Malmö oli todella suurissa vaikeuksissa HJK:n aggressiivisen prässin kanssa.

HJK oli erittäin vaarallinen erikoistilanteissa ensimmäisellä puoliajalla. Oikeastaan jokaisesta kulmapotkusta, vapaapotkusta tai rajaheitosta HJK onnistui luomaan painetta Malmön boksiin. Miro Tenho pääsi vartin jälkeen jo toistamiseen puskemaan boksin sisällä, mutta tällä kertaa pusku suuntautui hieman ohi maalin.

Taukoa kohden Malmö sai hieman paremmin pallollista pelaamistaan uomiinsa, mutta jo ennen ottelua esiin nostettu tekonurmialusta tuntui tuottavan Ruotsin suurseuralle suuria vaikeuksia. Toisaalta HJK onnistui myös erinomaisesti prässäämään Malmön alinta linjaa, joka ei pystynyt purkamaan prässi kuin muutaman kerran.

Ottelu on kesken.

Päivitetty 27.7. klo 19.52: Lisätty ensimmäisen puoliajan kulusta ja taukotilanne.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen