Italian toppari Leonardo Bonucci puolustaa maajoukkuekaverinsa Ciro Immobilen maassa kieriskelyä miesten EM-kisojen puolivälierässä Belgiaa vastaan.

Immobile kamppaili rangaistusalueella pallosta Belgian Jan Vertonghenin kanssa ja kaatui sen seurauksena maahan pitelemään tuskaisen olona jalkaansa. Belgialaistoppari Thomas Vermaelen kehotti ärtyneen oloisena Immobilea nousemaan ylös.

Vain sekunteja myöhemmin italialaiskärki noudattikin Vermaelenin pyyntöä, kun hän nousi nurmelta muina miehinä mukaan tuulettamaan Italian ensimmäistä maalia, joka syntyi heti hänen kaatumisensa jälkeen.

Immobilen käytöksestä on käyty paljon keskustelua maailmalla ja Suomenkin sosiaalisessa mediassa. Osan mielestä kyseessä oli selvä rike, jota korostamalla Immobile tavoitteli etua joukkueelleen, ja osan mielestä italialaiskärki yritti petkuttaa tuomaristoa filmaamalla.

Artikkeli jatkuu twiitin alla. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Tommy Lindgren

@fathermetro
Hämmentävän moni kutsuu Immobilen tilannetta ”filmaamiseksi”, jonka määritelmä ainakin itselleni on kaatuminen ilman kontaktia. Rikehän oli jopa melko selvä (ja olisi luultavasti johtanut rankkariin), vaikka kuinka olisi sitä mieltä että Immobile liioitteli sen vakavuutta.

Kaj Kunnas

@KajKunnas
Italian ”Gli Azzurri” pelasi hyvin. Mutta filmaili kyllä ärsyttävän paljon. Eikö tällaiset Immobilen tapaiset tilanteet voisi vaikka VAR-kautta jälkikäteen tuomita. Että ainakin keltainen, mikä ettei punainen, tuollaisesta ”valehtelusta”. Ei todellakaan urheiluhengen mukaista…😱

Bonuccin mukaan hänen joukkuekaverinsa toiminta ei ollut mitenkään erikoinen asia.

– Tällaisia juttuja tapahtuu kentällä. Ciro tunsi kontaktin ja meni maihin. Näissä peleissä maalista kumpuava ilo ja innostus ovat niin suurta, ettei sen jälkeen tunne enää kipua, sanoi Bonucci Telegraph-lehden mukaan.

– Mutta Ciro on mahtava jätkä. Hän on todella kunnollinen mies, ja tällaisia juttuja voi sattua kentällä.

Bonucci ei kuitenkaan vaikuttanut olevan täysin tosissaan kommenttinsa kanssa ja hän myönsi, että Immobile sai kuulla kieriskelystään kuittailua joukkuekavereiltaan.

– Mekin nauroimme sille hieman. Kiusoittelimme häntä, mutta siihen se loppui.

Italia voitti Belgian 2-1 ja eteni välierävaiheeseen, jossa se kohtaa tänään, tiistaina, Espanjan kello 22.00 alkavassa ottelussa. Toinen finalisti selviää keskiviikkona Englannin ja Tanskan välisessä semifinaalissa.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!