EM-kisojen välieräottelu Englannin ja Tanskan välillä ratkesi jatkoajalla tuomittuun rangaistuspotkuun.

Raheem Sterling kaatui heppoisesti rangaistusalueella ja ottelun erotuomarina toiminut Danny Makkelie vei pallon 11 metriin. Monien mielestä kyseenalaisesti tuomittua rankkaria asteli vetämään Englannin kapteeni Harry Kane. Samanaikaisesti katsomosta alettiin sohia laservalolla kohti Tanskan maalivahti Kasper Schmeichelia.

Schmeichel torjui Kanen rankkarin, mutta englantilaishyökkääjä teki paluupallosta ottelun voittomaalin. Viihdyttävä välieräottelu sai ratkaisun tavalla, jota kukaan ei olisi toivonut.

Englantilaiskannattajien käytöstä on pidetty törkeänä, ja sitähän se olikin. UEFA siitä myös rankaisi Englannin jalkapalloliittoa sakoilla. Etenkin laservalo-episodi sai sosiaalisen median perusteella jopa monet Englannille mestaruutta toivoneet ihmiset kääntämään kelkkansa.

[readmore from=EM-kisat]

Schmeichel kuitenkin paljasti tanskalaislehti BT:lle, ettei hän edes huomannut laservaloa rangaistuspotkutilanteessa. Sen sijaan aiemmin ottelussa hän oli sen noteerannut ja sanonut asiasta erotuomarille.

– En huomannut sitä [laseria] rangaistuspotkussa, koska se tuli oikealta takaviistosta, Schmeichel kertoi.

– Mutta huomasin sen toisen puoliajan aikana ja sanoin siitä erotuomarille. Luulen, että hän sanoi asiasta eteenpäin, mutta en tiedä varmaksi.

JAKE BUCKLEY 🇦🇺

@TheMasterBucks
Unbelievable.

Someone in the crowd was pointing a laser into Schmeichel's eyes as he was trying to save the penalty Sterling dived for.

Horrible look for England this.

Disgraceful.

#EURO2020