Japanilainen pelitalo Konami pelaa kovilla panoksilla. Lionel Messi, 34, on haalittu Pro Evolution Soccerin uudelleenbrändäyksen mainoskasvoksi.

Samalla ”Pro Evolution Soccer” kuljetetaan kunniakkaasti hautaan. Yhtiö luopuu nimestä, joka on koristanut jalkapallopelien kansia Aasian ulkopuolella yli kahden vuosikymmenen ajan.

Pro Evona tai pessinä tuttavallisemmin tunnetusta tuotemerkistä on tullut ajan saatossa käsite. Videopelisarjan loiston päivät koettiin 2000-luvulla ja sen loppupuolella, mutta viimeisellä vuosikymmenellä EA Sportsin FIFA on ajanut markkinoiden kärkeen.

FIFA:n menestyksen takana ovat olleet nopea sopeutuminen PlayStation 3:n mahdollisuuksiin, ylivertaiset lisenssioikeudet sekä Ultimate Team -pelimuoto, joka on osoittautunut lähes kirjaimelliseksi rahasammoksi.

[readmore from=videopelit]

Konami on yrittänyt ankarasti ottaa takamatkaa kiinni viime vuosina. Kaksi vuotta sitten se hankki poikkeuksellisen paljon yhteistyökumppaneita yksinoikeudella ja viime vuonna se julkaisi ainoastaan lisäosan ”eFootball PES 2021 Season Update” eikä kokonaista peliä. Päivityksestä veloitettiin 30 euroa.

Uusimmasta radikaalista konstista tiedotettiin tänään: Konami julkaisee uuden eFootball 2022:n ainoastaan digitaalisesti. Juju piilee siinä, että kuluttajan ei tarvitse maksaa pelin lataamisesta mitään. Konami yrittänee tällä houkuttimella viedä EA Sportsilta asiakkaita.

Konami vaihtaa samalla pelimoottorin FOX Enginesta Unreal 4:ään.

Pelintekijät ovat Konamin mukaan käyttäneet paljon työtunteja yksi vastaan yksi -tilanteiden hiomiseen. Realistisin jalkapallosimulaattori PES, nykyinen eFootball, on ollut jo vuosien ajan muutenkin, vaikka sen budjettia ei voi verrata FIFA:n vastaavaan.

Markkinoille eFootball 2022 ilmestynee syyskuussa. Se tuodaan tarjolle kaikille tärkeimmille pelikonsoleille sekä Androidille ja iOS:lle. Nintendo Switch -versio on myös mahdollinen. Lisätietoja pelin ominaisuuksista saadaan elokuussa. Kääntyykö Konamin viimeinen oljenkorsi yhtiötä vastaan, jää nähtäväksi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.