”Nauran itseni kuoliaaksi!” – Joachim Löw sai täyslaidallisen entiseltä EM-voittajalta

© Kuva: Getty Images

Joachim Löwin 15 vuoden mittainen ajanjakso Saksan peräsimessä sai karvaan päätöksen, kun joukkue putosi EM-kisoista hävittyään Englannille 0–2-lukemin tiistai-iltana.

Vuonna 1996 EM-lopputurnauksen voittoa Saksan kanssa juhlinut Markus Babbel on sitä mieltä, että Saksan haaveet Englannin kukistamisesta kaatuivat täysin Löwin taktiseen jäykkyyteen.

– Heiltä puuttui vakaumusta siihen, että he todella voisivat tehdä sen. Joukkue aloitti hyvin ja sen olisi pitänyt lisätä itseluottamusta. Englantilaiset pelkäsivät meitä, sen pystyi tuntemaan, mutta yhtäkkiä meistä tuli entistä passiivisempia, kommentoi Babbel Goalille.

– Englanti alkoi prässäämään kovempaa, minkä seurauksena menetimme pallon ripeästi ja stadionin ilmapiiri näytti vähitellen tehneen vaikutuksen. Se että pelasimme kolmen miehen alakerralla ilman B-suunnitelmaa todella ärsytti minua.

Saksa ei onnistunut luomaan montaa selvää maalintekopaikkaa 3-4-3-muodostelmallaan, jossa Thomas Müller, Joshua Kimmich ja Leroy Sané pelasivat Babbelin mielestä väärillä pelipaikoilla.

– Se on aina vaikeaa, kun pelaajat eivät ole parhailla pelipaikoillaan. Kimmich voi pelata oikealla, mutta mielestäni hän säteili suurta tyytymättömyyttä. Hän halusi pelata keskikentällä, jatkoi Babbel.

– Kukaan ei voi sanoa minulle, etteikö oikean laitapuolustajan tontille olisi voinut löytää [toista] pelaajaa. Nauran itseni kuoliaaksi! Sen ei tarvitse olla mikään Cafu, joka on jatkuvasti mukana jokaisessa hyökkäyksessä. Laidan tukkiminen riittää. Matthias Ginter, Emre Can tai Niklas Süle olisivat kuka tahansa voineet täyttää sen ruudun.

– Leroy Sané ei pelannut lempipaikallaan myöskään. Hän tuntee olonsa luonnollisemmaksi oikealla puolella, mutta nyt hänen oli jatkuvasti tultava sisään vasemmalta, mikä vain kasvatti hänen itseluottamuksensa ottamaa kolausta.

– Sama koskee Mülleriä. Müller on löytänyt parhaan paikkansa keskushyökkääjän ympäriltä Bayern Münchenissä. Hän pelasi hyvin, joten miksei [Löw] antanut poikiemme pelata parhailla pelipaikoillaan? Hänellä oli niin paljon aikaa valmistautua tähän turnaukseen, mutta häneltä puuttui B-suunnitelma kokonaan.

LUE MYÖS:


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004