Suomalaisjoukkueet torstain europeleihin hankalista asemista – vain FC Interillä tilillään maali

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisjoukkueet FC Inter, KuPS ja Honka pelaavat torstaina ratkaisevat europelinsä. Kolmikosta vain turkulaiset onnistuivat avausottelussa tekemään maalin.

Interin vastustaja Puskás Akadémia on fyysinen ryhmä, jonka kanssa José Riveiron joukkue sai vääntää avausottelussa Veritaksella tosissaan. Benjamin Källmanin iskemän 1-0 -maalin jälkeen toiveet olivat tosin korkealla, mutta unkarilaiset pääsivät vielä tasoittamaan onnekkaasti.

– Varmasti tulevat kovaa, eivätkä anna kotikentällään yhtään siimaa. He varmasti prässäävät lujaa ja fanit tekevät hyvän tunnelman, ennakoi Interin Juho Hyvärinen seuran sivustolla ennen lähtöä Budapestiin.

KuPS hävisi avausosan Jerevanissa FC Noahille, lopputulos viime viikolla 1-0. Valmentaja Simo Valakari otti ottelusta positiiviset seikat mukaansa.

– Ehdottomasti hyvää meidän pelaamisessamme oli, että pystyimme kontrolloimaan tempoa ja peliä pallon kanssa. Pidimme vastustajan pois maalipaikoilta ja loimme samalla itse riittävän määrän paikkoja.

Nyt tilanne on kuitenkin selkeä.

– Ainoastaan voitto kelpaa ja sitä me lähdemme hakemaan.

Honka onnistui jäämään Helsingissä pelatussa kotiottelussaan färsaarelaisen Runavikin kanssa maalittomaan tasatulokseen – vieraissa on siis voitettava.

– Meillä on mahdollisuus prässätä heitä aktiivisemmin kuin avausosassa, niin että etäisyydet pysyvät tiiviinä ja saamme riistoja ylempänä. Jos ja kun suoritamme ns. likaisen työn kovalla tasolla ja pidämme intensiteetin korkealla, olemme vahvoilla, sanoo toppari Tapio Heikkilä seuran sivustolla.

KuPS-Noah alkaa klo 19, Runavik-Honka klo 20, ja Puskás – FC Inter kello 21 Suomen aikaa. Kyseessä on siis Konferenssiliigan karsinta – häviäjien eurotaival päättyy kauden osalta tänään.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004