Miesten Ykkösessä, Kakkosessa ja Kolmosessa on jouduttu tekemään useita ottelusiirtoja koronavarotoimien vuoksi. Palloliitto tiedottaa ottelusiirroista kotisivuillaan.

Ykkösen joukkueista PK-35 asetettiin karanteeniin keskiviikkona. Koko joukkueen karanteenin syynä on se, että maanantain harjoituksissa olleella henkilöllä todettiin tiistaina positiivinen koronavirustestitulos. Joukkuekaranteenin vuoksi kolme PK-35:n ottelua on jouduttu siirtämään. Ensimmäinen peleistä oli keskiviikon ohjelmassa ollut MP-PK-35, mutta myös kotiottelut JIPPO:a (4.7.) ja Gnistania (10.7.) vastaan siirtyvät.

Kakkosen A-lohkossa torstain ottelu PeKA-MYPA on jouduttu siirtämään. MYPA:n sunnuntain ottelusta JäPS:aa vastaan päätetään myöhemmin, kun tilanteesta tiedetään lisää. Myös sunnuntain ottelu MiPK-PEPO siirtyy myöhempään ajankohtaan koronatartunnan vuoksi.

Kakkosen B-lohkossa pelaava Ilves-Kissat on asetettu karanteeniin. Joukkueen 4.7. ja 10.7. ohjelmassa olleet pelit siirtyvät pelattaviksi myöhemmin.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoo, että Kolmosessa pelaavat Warkauden Jalkapalloklubi ja iisalmelainen PAVE on asetettu joukkuekaranteeniin. Joukkueet pelasivat vastakkain maanantaina Varkaudessa. Yksi vierasjoukkue PAVE:n pelaajista kävi tiistaina flunssaoireiden vuoksi koronatestissä, jonka positiivinen tulos saatiin keskiviikkona. Tapauksen johdosta yli 20 molempien joukkueiden pelaajaa ja taustaryhmän jäsentä on asetettu karanteeniin. Sekä WJK:n että PAVE:n osalta karanteenit johtanevat vain yhden ottelun siirtymiseen.

IS kertoo, että kolme PAVE:n maanantaina joukkueen vahvuudessa ollutta pelaajaa oli ollut mukana Pietarissa katsomassa Huuhkajien EM-kisaotteluita. Sitä ei kuitenkaan voida varmuudella sanoa, olisiko tartunta saatu juuri EM-kisamatkalla.

[readmore from=Koronavirus]

PAVE:n joukkueenjohtaja Tommi Röntynen korostaa kyseisten pelaajien toimineen vastuullisesti kisamatkalta palattuaan. Kaikki kolme olivat saaneet kaksi negatiivista testitulosta ennen paluutaan joukkueen pariin.

Koronaviruksen itämisaika on 1-14 päivää.

Ilta-Sanomien jutun voi lukea täältä.