Valioliigaseura Aston Villaa edustava Douglas Luiz, 23, ajettiin ulos Brasilian alkulohko-ottelussa Norsunluurannikkoa vastaan Tokion olympialaisissa sunnuntaina. Douglas Luizille näytettiin aluksi keltaista korttia, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen päätuomari Ismail Elfath kovensi tuomionsa punaiseksi.

Douglas Luizin tulkittiin estäneen entistä Leeds-laituria Max Gradelia, 33, joka oli karkaamassa läpiajoon Amad Diallon, 19, läpisyötöstä.

Hidastuskuvista näkyi kuitenkin, että kosketus miesten välillä oli käytännössä olematon. Jalat eivät klikanneet yhteen, ja Luiz nosti kätensä pystyyn, jotta tuomarit näkisivät, ettei hän revi Gradelia paidasta. Gradel kuitenkin kaatui tilanteessa metrin tai kahden päässä jahtaajastaan.

Hämmentävä tuomio ei jäänyt Twitter-käyttäjiltä huomaamatta.

– Tuo [punainen kortti] on epäilemättä surkein VAR-tuomio, jonka olen ikinä, ikinä nähnyt. Täydellisen uskomatonta, yksi fani twiittasi.

– Douglas Luizin punainen kortti on vitsi. Hipaisiko hän edes [Gradelia]? Videotuomarin tarkoitus on korjata tuomarin virheet, ei viedä niitä entistä pidemmälle, lisäsi toinen harmistuneena.

Brasilia johtaa toistaiseksi D-lohkoa. Se on tasapisteissä juuri norsunluurannikkolaisten kanssa. Sunnuntain ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon, vaikka hallitsevat mestarit joutuivat pelaamaan 77 minuuttia alivoimalla.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä. Ulosajoon johtanut tilanne alkaa videolla 28 sekunnin kohdalla.

Claro Sports

@ClaroSports
¡BRASIL NO PUEDE GANAR! 🇧🇷🆚🇨🇮

Luego de una victoria ante Alemania, la Canarinha empata sin goles ante Costa de Marfil en #Tokyo2020
La polémica expulsión de Douglas Luiz a los 15 minutos, puso en aprietos a los sudamericanos

#VamosConTokyo