Tätä ei pureksimatta nielty: Englannin päävalmentajan mauton sotavertaus tyrmistytti – ”Hevonpaska istuu syvässä”

© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentaja Gareth Southgatella on työ, jota hän aiemmin piti mahdottomana saada. Maajoukkueen ympärille liittyy tietenkin paljon patriotismia, isänmaanrakkautta, eikä hän pidä tätä minään ongelmana.

Southgate tiedosti uutistoimisto Associated Pressin haastattelussa, että Iso-Britannia yrittää edelleen selvittää tulevaisuuden suuntaansa Brexitin jälkeisessä ajassa.

– Meillä on täällä niin monta asiaa, joista meidän pitäisi olla ylpeitä. Meidän ei kannata aliarvioida sitä, sanoi Southgate perjantaina.

– Etsimme aina huonoja puolia omasta maastamme ja silti — — meillä on niin paljon lahjakkaita ihmisiä nousemassa esiin oikeastaan kaikilla ammattialoilla.

EM-loppuottelu kotistadionilla Wembleyllä tarjosi Southgatelle mahdollisuuden puhua omasta brittiläisyyden kokemuksestaan.

– Kokoisellamme saarella on uskomaton vaikutus maailmassa, ja meidän täytyy pitää sitä yllä positiivisella tavalla.

Southgate on usein puhunut urheilun kansaa yhdistävästä merkityksestä. Hän ei kaihtanut toimittaja Rob Harrisin kanssa käydyssä keskustelussa maailmansota- ja natsivertauksienkaan käyttöä.

– Ihmiset ovat yrittäneet tunkeutua [maahamme], ja meillä on ollut rohkeutta torjua heidät. Et voi salata sitä, että osa stadionilla olleesta energiasta Saksaa vastaan oli [historiamme] ansiota. En koskaan maininnut sitä pelaajilleni, mutta tiedän, että se on osa sitä tarinaa.

Kuten jalkapallotoimittaja Colin Millar huomautti, Southgaten näkemys oli ”uskomattoman outo ja tarpeeton asia sanoa [ääneen]”. Pelkästään sotavertauksen käyttö ei ole monien mielestä hyväksyttävää urheilussa. Kaiken lisäksi Southgate jättää mainitsematta, että Iso-Britannia itse on historiansa saatossa tunkeutunut maailman 199:stä maasta 177:ään.

Englannin päävalmentajan sanat luonnollisesti hermostuttivat sosiaalisessa mediassa. Osa arveli Southgaten nukkuneen historian tunneilla, kun hänen opettajansa puhui kolonialismista.

– Pidän hyvin paljon Gareth Southgatesta, mutta nämä naurettavat kommentit osoittavat, että englantilainen ekseptionalismi, valehistoria ja oikeasti… hevonpaska istuvat syvässä, kirjoitti muun muassa kirjailija–toimittaja Otto English ja tiivisti näin monien käyttäjien tunteet.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.