Venäjän amatööriliigassa todistettiin viikko sitten sunnuntaina traaginen tapahtuma.

17-vuotias jalkapalloilija Maxim Dobrovolsky kuoli kesken LFL-liigan ottelun Moskovassa. FC Braavosia edustaneen nuoren miehen sydän pysähtyi yllättäen viisi minuuttia pelin alkamisen jälkeen, eikä häntä onnistuttu pelastamaan ajoissa.

Silminnäkijöiden mukaan ambulanssi saapui stadionille vasta yli 20 minuuttia hätäpuhelun jälkeen, eikä paikalla ollut yhtään lääkintäjoukkoja tai ensiapuvarusteita. Dobrovolskyn sydänkohtausta ei edeltänyt mikään voimakas yhteentörmäys tai kontakti.

– Hän vain käveli ja romahti. Me kaikki juoksimme hänen luokseen. Ystäväni siirsi hänen kieltään ja käänsi hänet kyljelleen. Sillä hetkellä katselin ympärilleni ja yritin etsiä lääkintätyöntekijää, jonka on sääntöjen mukaan oltava läsnä stadionilla, kertoi silminnäkijä RT:lle.

– Tämä on pakollinen asia. Työntekijää ei kuitenkaan näkynyt missään. Soitimme välittömästi ambulanssin, mutta se saapui paikalle 20 minuutissa. Sitten paikalle saapui toinen ambulanssi, jonka jälkeen häntä yritettiin elvyttää. He eivät kuitenkaan voineet pelastaa häntä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Russian Non-League Blog

@RUSNLF
We missed terrible news from 8-a-side LFL in Moscow

17-year-old player Maksim Dobrovolskiy from FC Braavos died of cardiac arrest on the pitch last Saturday

According to some sources:
- player was ineligible
- medics weren't at the match

Ambulance took 30 mins, no chance...

LFL-liigan puheenjohtaja Dmitri Smirnovin mukaan nuorta miestä ei oltu rekisteröity täksi kaudeksi mihinkään joukkueeseen, eikä hänellä olisi ollut oikeutta astua kentälle. Smirnovin mukaan Dobrovolsky sai kentällä myös kaiken tarvittavan lääketieteellisen avun, vaikka silminnäkijöiden viesti oli täysin toisenlainen.

– Hänelle kävi melko samalla tavalla kuin Christian Eriksenille (Tanskan EM-avauksessa tapahtunut sydämenpysähdys, josta pelaaja selvisi ainoastaan ripeän ensiavun ansiosta), kuvaili Smirnov Sport24:lle.

LUE MYÖS: Näkökulma: Christian Eriksenin sydän pysähtyi – jos sen jossain piti tapahtua, onneksi näin isossa kilpailussa

– Hän menetti tajuntansa ottelun alkuvaiheessa, mutta tämä ei voinut johtua kuumuudesta, koska peli oli illalla ja ilma viileä, Smirnov jatkoi painottaen tutkinnan olevan yhä käynnissä.

– Emme tiedä tarkkaan, mikä aiheutti kuoleman. Hän ei kuulunut pöytäkirjaan. Vaikuttaisi siltä, että hän oli tullut pelaamaan kaverinsa kutsusta. Tämä on liigamme harvinaisin tapaus koskaan.

Venäjän jalkapalloliitto (RFU) on ottanut amatöörisarjassa tapahtuneen tragedian tutkintaan. Liiton edustaja Sergei Anokhin on myös luvannut kirjoittaa lausunnon syyttäjänvirastolle organisaation toiminnan tarkistamiseksi.

[readmore from=EM-kisat]

– Heillä ei ole ambulanssia, heillä ei ole turvavarusteita, pelaajakortteja, lääkärintodistuksia, he eivät käy perusteellisessa lääkärintarkastuksessa. He vain tienaavat rahaa näistä turnauksista. Ja he vaarantavat lasten ja jalkapalloilijoiden terveyden, harmitteli myös Moskovan jalkapalloliiton presidenttinä toimiva Anokhin BBC:lle.

– Tällaisia tapauksia esiintyy ja niitä on hyvin vaikea ymmärtää. Emme ymmärrä, kuka kilpailua isännöi, miksi ja miten pelaajat saivat luvan pelata, mitkä turnauksen säännöt ovat. Nämä ovat yksinomaan kaupallisia turnauksia, jotka on aika lopettaa.

Lähde: RT