Laitahyökkääjä Serge Atakayi, 22, edustaa loppukauden Ykkösessä pelaavaa TPS:ää. Hän muuttaa Turkuun Seinäjoelta ja SJK:sta vuoden loppuun ulottuvalla lainasiirrolla. TPS tiedotti hankinnastaan keskiviikkona.

– Serge on iso bonuspelaaja meidän hyökkäyspäähämme tähän paikkaan, avasi TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson pestauksen syitä.

Johansson toimi skottiseura Rangers FC:n edustusjoukkueen apuvalmentajana samaan aikaan, kun Atakayi aloitteli uraansa seuran akatemiassa. Atakayi pelasi vuodet 2016–19 Skotlannissa. Kokemusta hän sai kerättyä vain Rangersin nuoriso- ja reservijoukkueista.

– Sergen ura on ollut nyt vähän alamaissa, mutta hänellä on kova halu näyttää oikeaa osaamistaan. Otamme hänet ilomielin vastaan tänne. Serge on taas erilainen pelaaja, aika puhdas laituri, joka tuo uusia vaihtoehtoja pelaamiseemme, Johansson totesi.

Lue myös: TPS teki valtavan palveluksen suomalaiselle jalkapallolle ja itselleen – dominoefekti voi olla valmis

Atakayi tarvitsee kipeästi onnistumisia, koska hänen uransa ei ole kehittynyt lainkaan muutamaan kauteen. Hän teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa jo kuusi vuotta sitten Jaron paidassa. Kuukautta myöhemmin, toukokuussa 2015, 16 vuoden ja 107 päivän ikäinen nuorukainen rikkoi pääsarjan nuorimman maalintekijän ennätyksen.

Kesällä 2019 SJK sitten maksoi Rangersille saadakseen Atakayin pysyvästi itselleen. Odotuksista huolimatta 171-senttisen laiturin anti on jäänyt vähäiseksi. SJK:ssa Atakayin oli tarkoitus ”ottaa seuraava steppi” urallaan, mutta hänen uransa jatkuu nyt määräaikaisesti sarjatasoa alempana.

Yhteensä Atakayi on pelannut Veikkausliigassa 45 ottelua ja tehnyt niissä neljä maalia. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa hän pelasi kaksi ottelua viime vuoden puolella. Peliaikaa niissä tuli kaiken kaikkiaan 60 minuuttia. U19-joukkueessa pelejä ehti kertyä vyölle 11 kappaletta vuosina 2016–18.

Muokattu 28.7. klo 14.11: Sisältöä lisätty. Myös Jaro mainittu.