Laitahyökkääjä Serge Atakayi on solminut kaksivuotisen sopimuksen veikkausliigaseura SJK:n kanssa. Seinäjokelaisseura vahvistaa siirron verkkosivuillaan.

Uutisoimme sunnuntaina Daily Recordin tiedot siitä, että Atakayi on palaamassa Seinäjoelle Skotlannin suurseurasta Rangersista. (https://www.suomifutis.com/2019/12/lehti-suomen-nuorisomaajoukkueista-tuttu-laituri-palaamassa-veikkausliigaan-hurjalla-siirtosummalla/)

SJK maksaa Atakayista Rangersille siirtokorvauksen, jota kumpikaan seura ei luonnollisesti kerro. Daily Recordin mukaan summa on noin 100 000 punnan suuruinen.

Atakayi pelasi SJK:ssa kaudella 2019 lainasopimuksella huhtikuusta kesäkuuhun ja palaa nyt ”Kerhon” riveihin pysyvällä sopimuksella. SJK kertoo, että diilin ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan. Muita yksityiskohtia seura ei julkista sopimuksesta.

Suomen poika- ja nuorisomaajoukkueissa pelannut Atakayi, 20, liittyy SJK:n harjoitusryhmään tammikuun alussa.

Aiemmin Atakayi, joka jäi Suomeen vuonna 2011 vain 11-vuotiaana Helsinki cupin jälkeen, on pelannut Suomessa pietarsaarelaisen Jaron paidassa.

– Tuntuu todella hyvältä palata Seinäjoelle. Olen niin iloinen tästä ja tuntuu hyvältä kun saimme asiat järjestymään. Haluan vain päästä pelaamaan, se on tärkeä asia minulle, Atakayi kertoi SJK:n sivuilla.

– Juttelimme (päävalmentaja Jani) Honkavaaran kanssa ja hänellä on hyvä kuva minusta ja tykkään siitä mitä hän haluaa joukkueeltaan sekä minulta. Olimme hänen kanssa samaa mieltä siitä, miten urani tulee mennä eteenpäin ja miten minua pystyy käyttää parhaiten joukkueen avuksi kentällä. Enkä oikein voinut sanoa ei, kun Suomen mestarivalmentaja pyytää joukkueeseen.

SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman on mielissään siirrosta.

– Tämän siirron toteutuminen ja sopimus Atakayin kanssa oli meille työvoitto ja voimme olla tyytyväisiä, että hän valitsi meidät kaikista seuroista, Dorman kertoi.

[readmore from=Atakayi-Serge]

Honkavaara on samaa mieltä Dormanin kanssa.

– Puhuimme Sergen kanssa ensimmäisen kerran jo kaksi kuukautta sitten, joten olen todella iloinen, että tämä sopimus lopulta syntyi.

– Hän on nuori, nopea ja suoraviivainen, mutta SJK:hon Serge tulee ottamaan seuraavan stepin. Hän tarvitsee ympärilleen joukkueen, joka osaa käyttää hänen vahvuuksiaan. Hänessä on valtavasti potentiaalia, mutta meidän täytyy yhdessä ulosmitata se, Honkavaara totesi.