Bayern Münchenin saattoi odottaa kaatavan sunnuntaina Bundesliigassa kotikentällään 1. FC Kölnin, mutta ihan leikitellen voitto ei kuitenkaan tullut. Avausjakso pelattiin maaleitta, mutta Bayern Münchenin kaksi toisen jakson maalia ennen tunnin täyttymistä näyttivät jo vievän mestarit karkumatkalle. Kölnin Anthony Modesten ja Mark Uthin maalit vain 136 sekunnin sisällä toivat vieraat kuitenkin yllättäen tasoihin.

Bayern ei antanut kuitenkaan nousun säikäyttää, vaan Serge Gnabry viimeisteli illan toisella maalillaan loppunumeroiksi 3-2. Isäntien ensimmäisen maalin oli viimeistellyt Robert Lewandowski, kukapas muukaan.

Bayern jäi avauskierroksella tasapeliin, joten kahden pelatun kierroksen jälkeen Bundesliigan ainoa täysillä pisteillä jatkava joukkue on molemmat ottelunsa voittanut Wolfsburg. Vastavuoroisesti ainoana pisteittä on edelleen vain Hertha Berlin.

Bayern Münchenin ottelusta merkittävän tekee se, että peli oli sille jo 74. perättäinen virallinen ottelu, jossa se on tehnyt vähintään yhden maalin. Kyseessä on pisin maaliputki Euroopan TOP 5 -sarjojen historiassa. Real Madrid pystyi vuosina 2016-2017 yhtä lyhyempään, eli 73 perättäiseen otteluun, jossa se teki vähintään yhden maalin. Yhtä pitkän putken pelasi myös Pelén Santos vuosina 1961-1963, mutta Euroopan suursarjojen seuroista mikään ei ollut ennen Bayernia maalannut 74 ottelussa peräkkäin.

Edellisen kerran Bayern München jäi maaleitta 7. helmikuuta 2020 ottelussa RB Leipzigia vastaan. On vähän makuasia, milloin koronapandemian voi todeta kunnolla ryöpsähtäneen Euroopassa valloilleen, mutta käytännössä ei ole suuri vääryys sanoa, että Bayernin maaliputki on kestänyt läpi koko pandemian.

Maailmanennätyskään ei enää julmetun kaukana ole. Argentiinalainen River Plate teki vähintään yhden maalin 96 virallisessa ottelussa peräkkäin vuosina 1936-1939. Vielä ei ihan lähellä olla, mutta ellei Bayern osoita pian hyytymisen merkkejä, voi se käydä loppuvuodesta tämänkin ennätyksen kimppuun.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
En 73 seguidos (entre 1961 y 1963) se quedó el Santos de Pelé. En 73 seguidos (entre 2016 y 2017) se quedó el Real Madrid de Cristiano.

El Bayern ya persigue el RÉCORD MUNDIAL del legendario River Plate de Moreno: 96 partidos oficiales consecutivos marcando entre 1936 y 1939.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BAY 1-0 FCK (Lewy 50') - El Bayern firma la mejor serie histórica de PARTIDOS OFICIALES SEGUIDOS MARCANDO (74) de cualquier club de las 5 grandes ligas, superando los 73 a los que llegó el Madrid de Zidane en 2017. La racha se inició tras un 0-0 ante el RB Leipzig (09.02.2020).

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Correcto. Buen apunte. Desde que el Coronavirus cambió nuestro mundo, el Bayern no ha terminado ni un solo partido sin marcar, al menos, un gol.

El buen culé

@Huligan_81
La racha se inició cuando empezó la pandemia, poco más o menos.