Cristiano Ronaldon, 36, siirtokuviot ovat työllistäneet eurooppalaisia jalkapallotoimittajia varsin mukavasti. Pelkästään eilen maanantaina Juventuksen supertähteä vietiin eri lähteissä PSG:hen, Manchester Cityyn ja Real Madridiin. Sitten taas eri lähteet totesivat huhut uutisankoiksi ja toistivat, että Ronaldo jää Juventukseen.

Myöhään tiistai-iltana Ronaldo otti vihdoin itse kantaa häntä koskeviin huhuihin.

– Jokainen, joka minut tuntee, tietää, kuinka keskittynyt olen työhöni. ”Vähemmän puhetta ja enemmän toimintaa”, tämä on ollut mottoni urani alusta lähtien. Mutta viime aikoina sanottujen ja kirjoitettujen asioiden valossa minun täytyy selventää kantaani, kirjoittaa Ronaldo Instagram-tilillään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Kevytmielinen tapa, jolla tulevaisuuttani on mediassa käsitelty, on epäkunnioittavaa paitsi kaikkia niitä seuroja myös niiden joukkueiden pelaajia ja henkilöstöä kohtaan, joita nämä huhut koskevat.

Ronaldo korosti, että hänen ”tarinansa Real Madridissa on kirjoitettu” ja ”tallennettu”. Hän välittää edellisestä seurastaan ja edellisen seuransa kannattajista erittäin paljon.

– Kuten tässä viimeisimmässä Espanjassa tapahtuneessa episodissa, nimeni on yhdistetty uutisissa lukuisiin eri liigoissa pelaaviin seuroihin ilman, että kukaan yrittäisi ottaa selvää oikeasta totuudesta.

– Rikon nyt hiljaisuuteni sanoakseni, etten voi antaa ihmisten jatkaa nimelläni leikkimistä. Olen edelleen keskittynyt uraani ja työhöni ja valmistaudun haasteisiin, joita minun täytyy kohdata. Kaikki muu? Kaikki muu on vain puhetta.

Yllättävää kyllä, Ronaldo ei mainitse Juventusta kertaakaan viestissään. Samalla hän väittää, että hänen hyvän kaverinsa Edu Aguirren levittämät huhut Real Madridin päävalmentajan Carlo Ancelottin osoittamasta kiinnostuksesta olisivat olleet tekaistuja. Aguirre ja Ronaldo lomailevat usein yhdessä.

Muokattu 17.8. klo 23.47: Sisältöä lisätty ja otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Cristiano Ronaldo julkaisi pitkän viestin ja antoi näkemyksensä siirtohuhuista – ’Kaikki muu on vain puhetta'”.