HJK tiedottaa kotisivuillaan, että joukkueen kapteeni Daniel O’Shaughnessy on tehnyt sopimuksen perinteikkään saksalaisseuran Karlsruher SC:n kanssa. KSC pelaa tätä nykyä Saksan 2. Bundesliigassa.

Huuhkajien EM-joukkueeseen kuulunut ja myös syyskuun maaotteluihin nimetty O’Shaughnessy pelaa vielä tämän kauden loppuun Veikkausliigassa. Sopimus Karlsruhen kanssa astuu voimaan joulukuussa 2021. Ilmeisesti ainakin HJK:n viimeisen lohkovaiheen ottelun Konferenssiliigassa O’Shaughnessy katselee jo televisiosta – mahdollisista jatkopeleistä puhumattakaan.

– Olen tosi iloinen sopimuksestani Karlsruherin kanssa. Innoissani odotan, että pääsen aloittamaan siellä ja näyttämään kykyjäni Saksassa, sillä uskon, että se on hyvä seuraava askel urallani. Nyt kuitenkin keskittyminen täysin HJK:ssa. Meillä on vielä paljon tärkeitä ja hienoja pelejä jäljellä tämän syksyn aikana, O’Shaughnessy kommentoi sopimustaan.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Daniel O’Shaughnessy siirtyy Saksaan

O’Shaughnessy: ”Olen tosi iloinen sopimuksestani Karlsruherin kanssa. Nyt kuitenkin keskittyminen täysin HJK:ssa.”

👉🏼 hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #UECLfi #OnVainYksiKlubi

Daniel O’Shaughnessylla on meneillään neljäs peräkkäinen kausi HJK:ssa. Hän siirtyi seuraan tammikuussa 2018 Englannin Kakkosliigan Cheltenhamista. Riihimäkeläislähtöinen puolustaja vietti ulkomailla jo vuodet 2012-2017 edustaen myös muun muassa Metzin, Brentfordin ja Midtjyllandin organisaatioita. Juniorina O’Shaughnessy pelasi myös Hongassa ja HJK:ssa.

190-senttisen O’Shaughnessyn sopimus Karlsruhen kanssa ulottuu kesään 2023.

– Daniel O’Shaughnessy tuo puolustukseemme runsaasti lisää vaihtoehtoja. Hän voi pelata sekä keskuspuolustajana että vasempana laitapuolustajana. Daniella on jo paljon kokemusta sekä kansalliselta että myös kansainväliseltä tasolta. Odotamme innolla, että hän liittyy vuoden lopussa vahvuuteemme, Karlsruhen urheilupuolen toimitusjohtaja Oliver Kreuzer kommentoi saksalaisseuran kotisivuilla.

Karlsruher SC

@KarlsruherSC
Ab Dezember verstärkt uns der finnische Nationalspieler Daniel O’Shaughnessy! Wir sagen jetzt schon mal "tervetuloa!" 👉 s.ksc.de/3uk

#KSCmeineHeimat

O’Shaughnessy on pelannut kaikkiaan 13 A-maaottelua. EM-kisoissa hän urakoi maksimipeliminuutit.

Karlsruher SC on perustettu jo vuonna 1894, tuolloin tosin Karlsruher Fussball Club Phönix -nimellä. Seura voitti ainoan saksanmestaruutensa jo vuonna 1909, mutta lisäksi meriittilistalta löytyy kaksi Saksan Cupin voittoa 1950-luvulla sekä Intertoto-Cupin voitto vuonna 1996. Maalivahtilegenda Oliver Kahn on Karlsruher SC:n tunnetuin kasvatti. Suomalaisista kärkimies Niklas Tarvajärvi pelasi KSC:ssä vuosina 2009-2011.