Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päättäjät eivät saaneet Aki Riihilahdesta tai HJK:n muusta johtoportaasta ystäviä, kun he ennen viime viikonloppua tiedottivat kiristävänsä yleisörajoituksia. Klubi kohtaa Mesut Özilin ja Luiz Gustavon edustaman Fenerbahçen 27. elokuuta Töölössä Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksella.

Ottelusta ennustettiin yleisömenestystä, mutta uudet säädökset laittoivat suunnitelmat uusiksi. Muutamien päivien ajan HJK tarkasti rajoitusten yksityiskohtia siinä toivossa, että taloudellisia tappioita saataisiin Helsingissä minimoitua.

Eilen tiistaina Helsingin Sanomat selvitti HJK:n viestintäpäälliköltä Jupe Väreeltä, että lippuja vapautuu myyntiin tiistaina ja torstaina yhteensä viisituhatta kappaletta. Bolt Arenan katsojakapasiteetti on 10 770.

– Käytämme porrastamista, selvitti Väre, kun häneltä kysyttiin, miten HJK onnistuu saamaan niin paljon silmäpareja paikalle.

Väreen mukaan katsojat käyvät WC:ssä ja käyttävät stadionin palveluita kukin omilla vuoroillaan. Hän unohti poliittisen korrektiuden tehdessään arvioita avin määräyksistä.

[readmore from=HJK]

– Sinä juot bissesi silloin ja toinen tällöin. Vitsi, vitsi, tämähän on ihan naurettavaa. Täytyy nostaa [Kansallisoopperalle] hattua — tekevät oikean liikkeen, että haastavat [avin määräykset], sanoi Väre Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kansallisooppera järjestää perjantaina tapahtuman, jossa porrastusta tai yleisön osoittamista lohkoihin ei aiota noudattaa. Rajoituksia uhmataan Cavalleria Rusticana & Pajatso -teosparin ensi-illassa, joka sattuu samalle päivälle tiukentuneiden rajoitusten voimaan tulemisen kanssa.

HJK pyrkii silti säilyttämään turvavälit katsomossa, jotta ottelutapahtuma olisi turvallinen.

Suuri osa Helsingissä asuvista turkkilaisista aikoo tiettävästi hankkia pääsylippuja otteluun. Väre korostaa HS:lle, että Fenerbahçen värejä ”ei saa näkyä” muualla kuin katsomon pohjoispäädyssä.

Muokattu 18.8. klo 21.35: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe.