Helsingin Jalkapalloklubi jyräsi torstaina tiensä Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierrokselle, kun se kaatoi Bolt Arenalla azerbaidžanilaisen Neftçin vakuuttavasti 3-0 (yhteismaalit 5-2).

Samalla varmistui se, että HJK pelaa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa kaudella 2021-22. Menestyksekäs europelitaival näkyy myös seuran kassassa, sillä jo nyt se on varmistanut lähes kolmen miljoonan euron palkintorahat.

Seuraavaksi HJK saa vastaansa Turkin suurseura Fenerbahçen. Otteluparin avausosaottelu on tarkoitus pelata ensi viikon torstaina, 19. elokuuta Istanbulissa, toinen osaottelu viikkoa myöhemmin, 26. elokuuta Helsingissä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kuitenkin kertoi perjantaina Twitter-tilillään, että ottelusiirrosta on käyty keskusteluja Fenerbahçen kanssa. HJK yrittää saada avausosaottelua pelattavaksi Helsinkiin, sillä 50 henkilön kokoontumisrajoitukset astuvat pääkaupunkiseudulla voimaan 20. elokuuta.

– Fenerbahçe johdon kanssa keskusteltu mahdollisesta otteluparin siirrosta, jotta yleisöllä olisi selkeys miten peliin voi turvallisesti tulla ailahtelevasta rajoitussekoilusta huolimatta. Epätodennäköistä että UEFA hyväksyy siirron mutta helpompi kansainvälisellä tasolla sopia kuin AVI:n kanssa, Riihilahti twiittasi.

HJK:lla on myös toinen ongelma. KuPS saattaa pelata 19. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla Bundesliiga-seura Union Berliniä vastaan. Ottelun pelipaikkaa ja ajankohtaa ei tosin ole vielä vahvistettu.

On vaikea uskoa, että kaksi suurten panosten peliä pelattaisiin samanaikaisesti vierekkäisillä stadioneilla. Näin ollen HJK yrittänee saada avausosaottelun Fenerbahçea vastaan pelattavaksi joko tiistaille [17. elokuuta] tai keskiviikolle [18. elokuuta].

LUE MYÖS: