HELSINKI. HJK varmisti Neftçi-voiton myötä vähintään paikan uuden Konferenssiliigan lohkovaiheessa. HJK:hon hiljattain siirtynyt Huuhkajien kapteeni Tim Sparv sai taas juhlia Töölössä pelatun ottelun jälkeen.

Tilastot Töölöstä ovat melko kovaa luettavaa. Tim Sparv on tehnyt Töölössä pelatuissa kahdessa edellisessä ottelussaan upeaa suomalaista jalkapallohistoriaa.

Edellisellä kerralla Sparv pelasi Töölön jalkapallostadionille 15. marraskuuta 2019. Silloin Huuhkajat varmisti Liechtenstein-voitolla paikan EM-kisoissa historiansa ensimmäistä kertaa. Tällä kertaa Sparv sai juhlia historian kolmatta lohkovaihepaikkaa suomalaisessa seurajalkapallossa HJK:n kanssa.

– Viimeksi, kun olin täällä, niin se taisi olla Liechtenstein-peli. Kaksi hienoa iltaa, Sparv totesi hymyillen.

HJK:n kopissa tunnelma oli upea, vaikka ihan samoihin sfääreihin tuskin päästiin kuin marraskuussa 2019.

– Laulamista, tanssimista ja vähän juotavaa. Iloisia ihmisiä. Hieno ilta suomifutikselle. Ensin KuPS pääsi jatkoon ja sitten vielä meidän tulos, Sparv iloitsi.

Karsinnat jatkuvat yhä Eurooppa-liigan puolella, jossa playoff-vaiheessa vastaan tulee Turkin jättiläinen Fenerbahçe. HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan valmistautumista helpottaa se, ettei esimerkiksi Mesut Özilistä tarvitse kauheasti näyttää videoita pelaajilleen. Sparvilta sen sijaan löytyy tuttuja turkkilaisseurasta.

– Minulla on hyvä ystävä siellä, vasen pakki Filip Novak. Pelasimme samaan aikaan Midtjyllandissa. Hän lähetti minulle viestin heti arvonnan jälkeen ja sanoi, että ”voittakaa nyt Baku, että saisin nähdä sinua Timi”. Kiva nähdä hänet taas, Sparv kertoi.

Sparv pelasi kymmenisen minuuttia ottelun lopusta ja syötöt napsahtelivat tuttuun tapaan omille. Kokenut maajoukkuekapteeni näytti nauttivan jokaisesta hetkestä kentällä. Kerran Sparv lähti jopa pystyjuoksuun. Intoa siis riitti.

– Näittekö minun pystyjuoksuni?! Se ei ollut varmaankaan tarkoituksellinen, Sparv kertoi nauraen ja jatkoi:

– Kiva oli saada minuutteja alle ja olla mukana näin tärkeässä pelissä. Tämä on hieno juttu koko seuralle.

Pelikunto ei ole vielä ihan parhaasta päästä. Sparv kertoi viettäneensä pääasiassa aikaa punttisalilla, joten paikkoja laitetaan yhä kuntoon.

– Vähän tunnustelua. Tänään tuntui ihan hyvältä. Syön kyllä aika paljon yhä kipulääkkeitä ja sitten kun on pelissä adrenaliinia, niin se auttaa aina tosi paljon. Olen ollut vähän kipeä välillä, mutta olen tottunut siihen. Nyt olen valmis pelaamaan enemmän, Sparv kertoi kunnostaan.

Malmön toppari Niklas Moisander kehui aiemmin HJK:n pelaamista. HJK on tehnyt myös Sparviin lyhyessä ajassa vaikutuksen.

– Taktinen puoli on tehnyt minuun positiivisen vaikutuksen. Se, miten pystytään muuttamaan pelin sisällä ja pelistä toiseen asioita, ja kuinka pelaajat ovat tottuneet siihen. Totta kai Bayern Münchenissa ja Manchester Cityssä tekevät koko ajan muutoksia, mutta ei se niin normaalia ole kansainvälisellä tasolla. Se, kuinka joustavia ja älykkäitä olemme, niin se on tehnyt vaikutuksen.

LUE MYÖS: