Hurjaa dominointia! Petteri Forsell pitää Veikkausliigan tilastoja pilkkanaan – kutsuuko Huuhkajat pian?

© Kuva: Juha Tamminen

Inter kaatoi tiistain ainoassa Veikkausliigan ottelussa Kotkassa KTP:n maalein 3-1. Vasta toista otteluaan Interin paidassa pelannut Petteri Forsell oli jälleen yksi kentän hahmoista.

Forsell oli rakentelemassa KTP:tä vastaan kahta maalia. Ensimmäisessä Forsell antoi avaavan syötön Aleksi Paanaselle, joka pelasi Benjamin Källmanin huippupaikkaan, josta hyökkääjä ei erehtynyt. Matias Ojalalle Forsell tarjoili itse maalisyötön. Lisäksi Interiltä maalinteossa onnistui Timo Furuholm. KTP:n ainokaisen teki rangaistuspotkusta Asier Arranz.

Alla videot molemmista Forsellin taidonnäytteistä. Jos et näe videoita, voit katsoa ne tästä ja tästä.

Forsell on pelannut vasta kaksi ottelua Veikkausliigaa siirtonsa jälkeen, mutta tilille on kertynyt jo kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Kolmella maalisyötöllä Forsell on jo Veikkausliigan syöttötilastossa jaetulla kolmannella sijalla. Edellä ovat FC Lahtea edustavat Macoumba Kandji ja Kari Arkivuo sekä Urho Nissilä. Arkivuolla ja Kandjilla on kasassa neljä maalisyöttöä. Arkivuo on pelannut liigassa 1411 minuuttia ja Kandji 1211. Forsell on ollut kentällä vasta 169 minuuttia KTP-ottelun jälkeen.

Tällä menolla KuPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Urho Nissilä saa totisesti pelätä syöttötilaston voiton puolesta. Nissilä johtaa syöttöpörssiä kuudella maalisyötöllään, joihin hän on tarvinnut 1324 minuuttia.

Nissilä nostettiin Huuhkajien mukaan syyskuun otteluihin. Forsell sen sijaan oli edellisen kerran A-maajoukkueen mukana lokakuussa 2019.

EM-karsinnoissa Forsell oli vakiojäsen Huuhkajissa, mutta karsintojen jälkeen hän on pudonnut selvästi nokkimisjärjestyksessä. Viime kaudella Forsell pelasi Puolan pääsarjassa Stal Mielecissä, jossa syntyi 26 sarjaottelussa yksi maali ja yksi maalisyöttö.

Muokattu 31.8. klo 21.33: Toisin kuin Veikkausliigan tilastot kertovat, Forsellilla on kasassa kolme maalisyöttöä. Interin ensimmäisen osuman syötti Aleksi Paananen.