Kelpo EM-kisat pelannut Ukraina jatkaa syyskuussa jatkuvia MM-karsintoja uuden päävalmentajan voimin. Maajoukkuetta reilut viisi vuotta valmentanut Ukrainan historian suurin pelaajalegenda Andriy Shevtshenko kirjoitti sunnuntaina Instagramissa, että hän jättää tehtävänsä maajoukkueen vetovastuussa.

– Sopimukseni Ukrainan jalkapalloliiton kanssa on päättynyt tänään, Shevtshenko kirjoitti.

– Vietin maajoukkueen kanssa viisi vuotta. Se oli kovaa työtä, joka todisti, että pystymme pelaamaan modernia jalkapalloa.

– Olen kiitollinen jalkapalloliiton puheenjohtajalle ja johtokunnalle siitä, että sain tilaisuuden työskennellä Ukrainan maajoukkueen kanssa. Olen kiitollinen jokaiselle pelaajalle ja jokaiselle henkilölle, joka auttoi ja osallistui joukkueen toimintaan. Paljon kiitoksia kaikille faneille heidän tuestaan ja kritiikistään.

– Yhdessä me onnistuimme näyttämään, että jalkapalloilumme voi olla kilpailukykyistä, tuottoisaa ja kiehtovaa. Uskomme Ukrainaan, Shevtshenko päätti viestinsä.

44-vuotiaan Shevtshenkon johdolla Ukraina eteni ensimmäistä kertaa maan historiassa EM-kisojen puolivälieriin. Niissä Englanti oli kuitenkin parempi tylysti maalein 4-0.

Transfermarktin mukaan syy Shevtshenkon yllättävään lähtöön on siinä, etteivät valmentaja ja jalkapalloliitto löytäneet yhteisymmärrystä jatkosopimuksen taloudellisista yksityiskohdista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kenestä tulee Ukrainan uusi päävalmentaja. Shevtshenkon johdolla Ukraina pelasi kaikkiaan 52 ottelua. Niistä se voitti 25, hävisi 14 ja pelasi 13 kertaa tasan.

Suomi pelasi maaliskuussa Ukrainaa vastaan 1-1-tasapelin MM-karsintojen toisella kierroksella. Huuhkajien kotipeli Ukrainaa vastaan pelataan lauantaina 9. lokakuuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)