José Mourinhon projekti AS Romassa käynnistymässä – luotsi muistuttaa: ”Emme ole voittaneet mitään vuosikausiin”

© Kuva: Getty Images

José Mourinhon AS Roma aloittaa Serie A -kautensa sunnuntai-iltana isännöimällä Fiorentinaa.

Mourinholle kyseessä on toinen kilpailullinen ottelu AS Roman peräsimessä. Seura voitti aiemmin tällä viikolla Trabzonsporin Konferenssiliigan playoff-kierroksen avausosassa 2-1.

Kokenut portugalilaisluotsi on tottunut voittamaan, mutta tiedostaa, että haaste AS Roman peräsimessä on erilainen kuin aiemmin hänen urallaan. AS Roma ei kuulu Serie A:n mestarisuosikkeihin ja taistelee alkaneella kaudella paikasta Mestarien liigaan.

– AS Roma on valtava seura. Tämä on yhtä suuri seura kuin muutkin seurat, joita olen valmentanut. Projektimme on kuitenkin erilainen. Chelseassa, Internazionalessa ja Real Madridissa projektit olivat selviä. Minun oli voitettava ensimmäisestä päivästä lähtien. AS Roma on erilaisessa tilanteessa. Seura ei ole voittanut mitään pitkään aikaan ja jäi viime kaudella 29 pisteen päähän mestarista ja 16 pisteen päähän neljännestä sijasta, Mourinho muistutti.

Mourinho luottaa siihen, että positiiviset tulokset saapuvat Roomaan ajan kanssa.

– On selvää, että tämä ottaa aikaa ja jalkapallossa aika on tärkeintä. Fakta on se, ettei AS Roma ole voittanut mitään vuosikausiin. Edessä on paljon töitä, mutta tulokset tulevat, Mourinho vakuutti.

AS Roman ja Fiorentinan välinen ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntai-iltana klo 21.45.