Moni hieraisi torstai-iltana silmiään nähdessään Juventuksen naisjoukkueen Twitter-tilille postatun tyylittömän kuvaviestin. Kuvassa Juventuksen pelaaja Cecilia Salvai venyttää sormillaan silmiään sivulle päässään harjoituksissa käytetty punainen tötterö, joka ilmeisesti kuvastaa stereotyyppistä kiinalaistyylistä hattua. Viestiä korostettiin erikoisella nauravalla hymiövalinnalla.

Kuva ehti olla esillä Twitterissä 25 minuuttia kunnes se poistetttiin. Oletettavasti palaute- ja kommenttivyöry oli ollut runsasta, sillä viestiä on vaikeaa olla tulkitsematta rasistiseksi. Football-Italian mukaan huomautuksia ja valituksia twiitistä tuli minuuttien sisällä tuhansia.

Noin parikymmentä minuuttia myöhemmin Juventus pyysi twiittiään – tai pikemminkin sen aiheuttamia reaktioita – anteeksi.

– Pyydämme rehellisesti anteeksi sitä, jos twiittimme, jonka ei ollut tarkoitus aiheuttaa ristiriitoja ja jossa ei ollut tarkoitus olla mitään rasistisia sävyjä, loukkasi ketään. Juventus on aina vastustanut rasismia ja syrjintää.

Esimerkiksi Sky Sportsin toimittaja Anton Tolouia anteeksipyynnön luonne ei vakuuttanut. Kovin vaikeaa niitä ”rasistisia sävyjä” ei ollut kuvasta löytää.

Juventuksen naisjoukkue perustettiin vuonna 2017 ja se on voittanut italianmestaruuden kaikilla neljällä tähänastisella kaudellaan. Joukkueessa on koko tämän ajan pelannut myös Suomen maajoukkueen pitkäaikainen puolustaja Tuija Hyyrynen.

Anton Toloui

@SkyAnton
Juventus has deleted the clearly racist tweet. Absolute disgrace anyone thinks this is appropriate never mind funny. We've approached the club for a response, it had better involve the words "sorry", "out of order", "grossly inappropriate" and "fired".

Anton Toloui

@SkyAnton
"May have offended anyone"? May?!
Being "The Difference" is not doing clearly offensive and insensitive sh*t like this and thoroughly taking responsibility if you do mess up, which you clearly shouldn't.