Kauden 2021-2022 miesten europelien karsintavaiheen viimeinenkin arvonta on nyt suoritettu. Kun arvontapalloja seuraavan kerran nostellaan, onkin edessä jo lohkovaihearvonta.

Konferenssiliigan playoff-vaiheen arvonnassa olivat mukana suomalaisseuroista HJK ja KuPS.

HJK kohtaa tällä ja ensi viikolla Eurooppa-liigan karsinnoissa Neftchi Bakun. Jo aiemmin tiedettiin, että mikäli HJK azerbaidzhanilaiset kaataisi, kohtaisi se Eurooppa-liigan playoff-kierroksella kivikovan joukkueen, turkkilaisen Fenerbahcen. Tuon parin voittaja etenisi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja häviäjäkin pääsisi Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Mikäli HJK kuitenkin Neftchi Bakua vastaan putoaa, kohtaa se voittajan Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen otteluparista Maccabi Haifa-HB Tórshavn. Otteluparin selvä suosikki lienee ensinmainittu israelilaisjoukkue.

Upeita hetkiä tähänastisissa karsinnoissa tarjonnut KuPS puolestaan kohtaisi playoff-kierroksella bundesliigaseura Union Berlinin. Sitä ennen pitäisi kuitenkin kukistaa kazakstanilainen Astana. Huuhkajien Joel Pohjanpalo pelasi vielä viime kaudella Union Berlinissä, mutta hänen lainasopimuksensa osto-optiota ei käytetty.

1. FC Union Berlin (English)

@fcunion_en
1. FC Union Berlin will play either Astana (🇰🇿) or KUPS (🇫🇮) in the play-off round of the @europacnfleague.

#UECL | #UnionInEurope | #fcunion

Tänään suoritettiin myös Mestarien liigan playoff-kierroksen arvonta. Sen tulokset löytyvät täältä.