Englannin Valioliiga käynnistyy tänään perjantaina. Heti perjantaina nähdään suomalaisväriä, kun Marcus Forssin Brentford kohtaa kotikentällään Arsenalin. Todennäköisyyksien valossa suomalaisilla on tulossa lyhyt visiitti Valioliigaan.

Alkavalla kaudella Valioliigassa on kaksi suomalaista hyökkääjää. Forssin lisäksi Norwichissa suurta maalintekovastuuta kantaa Teemu Pukki. Molemmat suomalaiset ovat nousijajoukkueissa, kun Norwich voitti viime kaudella Mestaruussarjan ja Brentford nappasi liiganousun karsintojen kautta.

Suomalaisten seuroilla on edessään valtava haaste. Sarjapaikan säilyttäminen olisi Brentfordilta ja Norwichila valtaisa onnistuminen, mutta epätodennäköistä se on. NordicBetin mukaan ennakkoon selkeimpiä putoajakandidaatteja ovat viime vuoden nousijat Norwich, Brentford sekä Watford.

Ennen ensimmäistäkään peliä selkeimpänä putoajana peliyhtiö pitää Pukin Norwichia, joka menetti tähtipelaajansa Emiliano Buendían Aston Villaan. Viime kaudella Valioliigassa pelanneista joukkueista todennäköisin putoaja on Crystal Palace, joka vaihtoi täksi kaudeksi manageriaan. Roy Hodgson nauttii eläkepäivistään ja Palacen ohjat otti legendaarinen Patrick Vieira.

NordicBetin mukaan todennäköisin mestari on jälleen kerran Pep Guardiolan Manchester City, joka palasi mestaruuskantaan viime kaudella. Guardiolan ohjaksissa City on voittanut peräti kolme mestaruutta neljän viimeisen kauden aikana.

Man City vahvistui entisestään kesän siirtoikkunassa, kun se hankki Aston Villasta yli sadalla miljoonalla eurolla Jack Grealishin. Lisäksi huhujen mukaan City on vielä ostamassa noin 150 miljoonalla eurolla Tottenhamin Harry Kanen.

Cityn takana kolme joukkuetta on todennäköisyyksien valossa vahvimpia haastajia mestaruustaistelussa. Romelu Lukakun hiljattain hankkinut Chelsea on Cityn jälkeen todennäköisin mestari. Raphaël Varanen ja Jadon Sanchon hankkinut Manchester United sekä Liverpool saavat seuraavaksi matalimman kertoimen mestaruudesta.

Man City, Chelsea, Man Utd ja Liverpool ovat omissa lukemissaan, sillä seuraavaksi todennäköisimmät mestarit ovat Tottenham ja Leicester, joiden mestaruuskerroin on jo 40.00, kun Man Unitedilla ja Liverpoolilla samainen kerroin on 6.50.

Kultaisesta kengästä käydään jälleen kova kilpailu tuttujen pelimiesten välillä. Viime kaudella maalipörssin voitti Harry Kane, joka on myös alkavalla kaudella suurin suosikki. Liverpoolin Mohamed Salah on toiseksi todennäköisin maalikuningas. Teemu Pukki iski edellisellä valioliigakaudellaan 11 maalia Norwichin paidassa. Pukin maalikuninkuudelle tarjotaan 67.00 kerrointa.

Lähde: NordicBet