Brasilia on edennyt miesten olympiajalkapalloturnauksen loppuotteluun. Se kohtasi välierässä Meksikon, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta.

Varsinaisen peliajan aikana ei maaleja nähty, ja sama tahti jatkui myös jatkoajalla. Hyökkäyspeli oli kuitenkin aktiivista, sillä maalivahdeille kirjattiin yhteensä 11 torjuntaa: Meksikon Memo Ochoalle seitsemän ja Brasilian Santosille neljä.

Voittaja jouduttiin selvittämään rangaistuspotkukilpailulla, jonka vei nimiinsä Brasilia maalein 4-1. Meksikon ensimmäisen laukojan Eduardo Aguirren yrityksen Santos torjui, ja toisen vetäjän Johan Vasquezin kuti osui ulkotolppaan. Kun kaikki Brasilian laukojat – järjestyksessä Dani Alves, Gabriel Martinelli, Bruno Guimaraes ja Reinier – onnistuivat, sai Brasilia juhlia finaalipaikkaa ja varmaa olympiamitalia.

Olympialaisten finaalipaikka on brasilialaismiehille jo kolmas perättäinen. Vuonna 2012 Meksiko oli finaalissa parempi, mutta kotikisoissa 2016 Brasilia korjasi vahingon ja kaatoi finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen Saksan.

Toisessa, kello 14 alkavassa välierässä kohtaavat Japani ja Espanja. Ottelua voi seurata suorana Kutoselta. Loppuottelu pelataan ensi lauantaina Suomen aikaa kello 14.30 ja pronssiottelu perjantaina kello 14.