Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kuusi ottelua pelannut Miko Virtanen siirtyy Skotlannin pääsarjasta viime kauden päätteeksi pudonneeseen Hamiltonin joukkueeseen. Hamilton tiedottaa 22-vuotiaan suomalaisen kaksivuotisesta sopimuksesta kotisivuillaan.

Miko Virtanen

@miko99virtanen
Excited to sign for @acciesfc, looking forward to the next few seasons! 🔴

Hamilton Accies FC

@acciesfc
✍🏻 | ᴍɪᴋᴏ ᴠɪʀᴛᴀɴᴇɴ ꜱɪɢɴꜱ ꜰᴏʀ ᴀᴄᴄɪᴇꜱ

We are delighted to confirm the transfer of the Finnish midfielder from @AberdeenFC on a two-year deal!

🇫🇮 Welcome to Accies, Miko.

hamiltonacciesfc.co.uk/miko-virtanen-…

Pääasiassa keskikentällä pelaava Virtanen siirtyy Hamiltoniin Skotlannin Valioliigan Aberdeenista, jossa peliaikaa ei ollut riittävästi luvassa. Hän on jo harjoitellut Hamiltonin kanssa. Hamilton kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina Mortonin.

– Olemme iloisia, että saimme Mikon tasoisen pelaajan. Hän on nuori pelaaja, joka haluaa pelata viikosta toiseen. Hän tietää, mitä odotamme häneltä ja olemme innokkaita näkemään hänet kentällä, Hamiltonin valmentaja Brian Rice toteaa tiedotteessa.

Peliaikaa ja kehittymistä Virtanen ilmiselvästi seuravalinnassaan painottikin.

– Olen iloinen tullessani tähän seuraan, ja tiedän, että sillä on historiaa pelaajien kehittäjänä. Siksi päätinkin tulla tänne, Virtanen sanoi.

– Olen jutellut valmentajien kanssa, ja tiedän, mitä minulta odotetaan. Kova työ alkaa nyt. En malta odottaa kentälle pääsemistä poikien kanssa.

[readmore from=Virtanen-Miko]

Virtanen on viettänyt Britteinsaarilla jo lähes puolet elämästään, sillä hän muutti Tampereelta Englantiin vain 12-vuotiaana. Hän sai jalkapallokasvatusta Evertonin akatemiassa, kunnes siirtyi Aberdeeniin syksyllä 2017.

Puolitoista kautta Virtanen on hakenut vauhtia Skotlannin toiselta sarjatasolta Arbroathista, sillä Aberdeenissa peliaika on ollut erittäin tiukassa. Transfermarktin tilastoihin on kirjattu vain neljä minuuttia kahdessa ottelussa, molemmat viime kaudelta. Nyt minuutteja on luultavasti Hamiltonissa tarjolla paljon enemmänkin.