Nyt puhuu Christian Eriksenin sairauskohtauksen läheltä nähnyt tuomari: ”Näin hänen kasvonsa, kun hän kaatui”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien EM-debyyttiottelusta odotettiin luonnollisesti ikimuistoista, mutta kuitenkin toisella tavalla, kuin se monien mieliin jäi. Suomi voitti ottelun Tanskaa vastaan 1-0, mutta kaikkein puhutuin tapahtuma oli kuitenkin Tanskan supertähden Christian Eriksenin sydänpysähdys. Erikseniä elvytettiin kentällä pitkään. Onneksi tarina päättyi olosuhteisiin nähden hyvin, ja hän pysyi elävien kirjoissa.

Ottelun tuomari Anthony Taylor sai kiitosta siitä, että hän oli heti tilanteen tasalla ja hälytti lääkintähenkilökunnan välittömästi Eriksenin avuksi. Nyt Taylor on puhunut BBC Sportille siitä, miten hän kauhistuttavan tilanteen koki.

– Havaitsin tilanteen vakavuuden heti, englantilaistuomari aloitti.

– Christian oli yksin. Hänen lähellään oli vain pallo, joka osui häntä polveen. Katsoin itse asiassa suoraan häneen, kun hän kaatui. Näin hänen kasvonsa, kun hän kaatui. Tiesin heti, että jokin oli vialla, kun näin hänen ilmeensä ja sen, miten hän kaatui maahan. Se huolestutti minua eniten.

– Ensisijainen asia minulle on pelaajien turvallisuus. Se tarkoittaa sitä, että jos joku urheilija loukkaantuu tai voi huonosti, hän tarvitsee hoitohenkilökunnan apua, ja minun täytyy antaa siihen lupa. Niin teinkin. Kutsuin lääkärin kentälle.

– Todellisia sankareita sinä iltana olivat Tanskan kapteeni (Simon Kjaer) ja lääkärit, jotka elvyttivät häntä ja käyttivät defibrillaattoria, Taylor kiitteli.

Tilanne oli järkyttävä myös tuomareille, mutta Taylor pääsi puhumaan perheensä kanssa vasta 2-3 tuntia ottelun jälkeen. Eriksenin kanssa hän ei ole puhunut, mutta hän lähetti pelaajalle viestin muutama päivä tapahtuman jälkeen.

– Juttelin maalivahti Kasper Schmeichelin kanssa ottelun päätyttyä, ennen stadionilta poistumista. Tanskalaispelaajat olivat jutelleetn Christianin kanssa FaceTimessa. Kasper tuli tapaamaan minua ja juttelimme lyhyesti siitä, miten Christian voi.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.