Ranskan pääsarja Ligue 1:ssä jouduttiin sunnuntai-iltana todistamaan todellista kaaosta ja sekasortoa, kun Nicen ultrat hyökkäsivät kotikentällään Olympique Marseillen pelaajien kimppuun.

Rivieralaiskaupunki Nizzan ylpeyden fanaattisimmat kannattajat heittivät Marseillen Dimitri Payetia, 34, muovipulloilla aina, kun tämä joutui tulemaan ottelun aikana kulmalipun lähettyville. Payet sai lopulta provosoinnista tarpeekseen ja palautti yhden pulloista katsomoon.

Useiden Nicen fanien tunteet kuohahtivat. He riensivät kentälle ja yrittivät käydä käsiksi niin Payetiin kuin muihinkin marseillelaisiin. Marseillen pelaajista paikalle juoksivat Álvaro González ja Matteo Guendouzi, joita Nicen seurajohtaja syytti koko jupakan leimahtamisesta.

Nicen kapteeni Dante, 37, koetti tyynnytellä kannattajia ja vähentää osapuolien välistä jännitystä. Hänen yrityksensä eivät auttaneet. Pelaajat, järjestyksenvalvojat ja etenkin Marseillen päävalmentaja Jorge Sampaoli ottivat osaa tappeluihin ennen kuin päätuomari Benoît Bastien katsoi, että peli tuli keskeyttää.

Marseillen pelaajista Guendouzi ja Luan Peres saivat tappeluiden lomassa kuristusjälkiä kaulanseuduilleen. Myös Payetin selässä on kuvamateriaalista nähtävissä nirhaumia.

Ottelun tulos on toistaiseksi tuomittu Nicen 3–0-voitoksi.

Marseillen pelaajia heiteltiin pulloilla myös joukkueen edellisessä vierasottelussa Montpellieriä vastaan. Tuolloin ottelu pysäytettiin vain hetkeksi.

Jos upotukset eivät näy, voit katsoa ne täällä ja täällä.

Get French Football News

@GFFN

Get French Football News

@GFFN
OGC Nice ultras drew blood from Dimitri Payet on his back & other Marseille players have strangle marks on their necks, according to Amazon.
Matteo Guendouzi & Luan Peres with strangle marks on their necks. (RMC)

France Bleu Provence

@bleuprovence
Le match entre @OM_Officiel et @ogcnice interrompu depuis plus d'une heure pour des jets de projectiles et un envahissement de terrain. Plusieurs joueurs marseillais marqués. #OGCNOM