Seurapomon väitteet punastuttavat – syyttää faniensa väkivaltaisuuksista vastustajan kohupelaajia

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisseura Nicen puheenjohtaja Jean-Pierre Rivère syyttää Olympique Marseillen pelaajia väkivaltaisten yhteenottojen alkuunpanemisesta ja lietsomisesta. Ligue 1 -joukkueet kohtasivat toisensa sunnuntai-iltana. Kotijoukkue Nicen kannattajat viskelivät kentälle roinaa koko ottelun ajan, ja se piti lopulta keskeyttää, kun he rynnistivät kentälle joukkotappelun merkeissä.

Rivère esittää, että Marseillen pelaajat ylireagoivat siihen, kun Dimitri Payetia heitettiin pullolla selkään kulmalipun tuntumassa. Presidentti väitti myös, että vierasjoukkueen kannattajat löivät Nice-pelaajia.

Ottelu pantiin pysyvästi jäihin, kun Marseille ei suostunut palaamaan pukuhuoneestaan stadionin turvallisuuspuutteisiin vedoten.

– Kaiken saattoi alulle kaksi Marseille-pelaajaa [Álvaro González ja Matteo Guendouzi], jotka kävivät tapaamassa faneja, lausui Rivère RMC:lle.

González ja Guendouzi juoksivat kiukkuisten Nicen kannattajien luo Payetin heiton jälkeen. González muistetaan selkkauksesta Neymarin kanssa. Arsenalin sopimuspelaaja Guendouzia pidetään taas laajalti haasteellisena ongelmapelaajana, joka ei ole aina tullut hyvin toimeen joukkuekavereidensa kanssa.

– Olen pettynyt siihen, miten tämä päättyi. Minusta kaikki on melko selvää, jatkoi Rivère.

– Marseillen turvallisuushenkilöiden ei olisi pitänyt tulla kentän puolelle lyömään pelaajiamme.

– En tosiaankaan ymmärrä, miksi Marseille ei jatkanut peliä.

Kahdeksan minuuttia kestäneen tauon jälkeen Marseillen leiristä ilmoitettiin, ettei heillä ole halua jatkaa peliä. Joukkue oli välikohtauksen aikaan 0–1-tappiolla.

Päätuomari Benoit Bastien puolsi ottelun keskeyttämistä AFP:n mukaan.

Muokattu 23.8. klo 15.10: Poistettu väite, jonka mukaan Marseillen olisi katsottu luovuttaneen ottelun ja näin 0–3-tuloksella hävinneeksi. Tällä tavalla ei ole menetelty. Lisätietoa täältä.