Jos joku on ihmetellyt, miksi Robin Lodia ei ole näkynyt joukkueensa Minnesota Unitedin kokoonpanossa sen paremmin viikonlopun pelissä La Galaxya kuin viime yön ottelussa San Jose Earthquakesiakaan vastaan, niin selitys on loukkaantumisessa. Paikallislehti Twin Cities kirjoitti viikonvaihteessa, että suomalaispelaaja venäytti perjantain harjoituksissa oikeaa pohjettaan.

Lehden mukaan Lodin poissaoloajaksi arvioidaan ”pari viikkoa”. Huuhkajien luottopelaajalla tulee näin ollen kiire ehtiä mukaan Suomen seuraaviin A-maaotteluihin. Suomi kohtaa harjoitusottelussa Helsingin Olympiastadionilla 1.9. Walesin, 4.9. samassa paikassa MM-karsintaottelussa Kazakstanin ja 7.9. Lyonissa MM-karsintapelissä Ranskan.

Minnesota Unitedin hyökkäävällä osastolla on useita muitakin loukkaantumisia, joten valmentaja Adrian Heath vihjaisi lehdelle, että seura saattaa vielä vahvistaa joukkuettaan uudella hyökkäyspään pelaajalla sopimuksettomien pelaajien markkinoilta tilannetta korjatakseen.

[readmore from=Lod-Robin]

Robin Lod oli erinomaisessa pelivireessä ennen loukkaantumistaan. Hän oli Minnesota Unitedin avauksessa kuudessa perättäisessä ottelussa EM-kisojen jälkeen, ja teki näissä peleissä neljä maalia ja syötti yhden. Kaikkiaan Lodin tehosaldo on tältä MLS-kaudelta kuusi maalia ja kolme maalisyöttöä 12 ottelussa.

Lod on lukeutunut jo pitkään Markku Kanervan ehdottomiin luottomiehiin maajoukkueessa. Hän pelasi täydet 90 minuuttia Suomen kaikissa EM-kisaotteluissa. Kaikkiaan 28-vuotiaalla hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla on vyöllään 48 pelattua A-maaottelua (neljä maalia).