Valioliigan ennätysmiehen peluutus mietityttää – ”Suunnitteleeko Pep Guardiola vallankumousta?”

© Kuva: Getty Images

Manchester City teki Valioliigan ennätysostoksen hankkiessaan Jack Grealishin Aston Villasta 100 miljoonalla punnalla.

– Nyt on raha liikkunut! Kaikki ovat valittaneet ympäri maailmaa, että ei ole rahaa, kun ei ole katsojia. Niin sitä rahaa on taas kerran laitettu palamaan ja ennätystasolla, Viaplayn selostaja Tero Kainulainen mehustelee Suplassa ilmestyvässä Week of Football -podcastissa.

Kainulainen sanoo odottavansa suurella mielenkiinnolla sitä, miten Grealish istuu manageri Pep Guardiolan palapeliin.

– Herää kysymys, että mitä Pep Guardiola suunnittelee omaan joukkueeseensa. Näimme viime kaudella, että siellä ei ollut sellaista perinteistä ysipaikan keskushyökkääjää ollut ja tämänkin kesän suurin hankinta toistaiseksi on pelaaja, joka ei mene ysipaikalle pelaamaan. Mielenkiinnolla odotan sitä, millainen Manchester Cityn peliryhmittymä on, kun sinne on mahdollisuus heittää Riyad Mahrez, Kevin de Bruyne, Phil Foden ja Jack Grealish.

– Onko niin, että neljä puolustaa, Rodri jää liimapelaajaksi puolustuksen ja muun ryhmän väliin, ja yläkerrassa on viisi pelaajaa, jotka jauhavat lihamyllynä kentän joka puolella, että heillä ei olisi varsinaisia positioita, vaan he saavat pelata siellä vapaasti tilanteiden vaatimalla tavalla ja sitä kautta jauhavat vastustajan puolustukset rikki, vai mitä se Pep ajattelee!

Grealishin hankinta pönkittää entisestään Cityn asemaan Valioliigan suurimpana mestarisuosikkina.

– Tällä hetkellä näyttää hyvin erikoiselta tuo Cityn paletti, koska siellä on aivan valtava määrä osaamista hyökkäävien keskikenttäpelaajien osastolle. Miten tuo homma toimii? Varmasti osa sieltä lähtee, se on ihan selvää, mutta suunnitteleeko Pep jotain vallankumousta vai hakeeko hän vain varmuutta siihen, että jos joku on klesana parikin viikkoa, niin hänellä on vähintään saman tason tuuraaja samalle paikalle, Kainulainen sanoo.

– Mitä tämä tarkoittaa Jack Grealishin kannalta? Nyt hän on seurassa, joka pystyy voittamaan vaikka mitä. Nyt hänen ei tarvitse enää selittää ja kertoa, että haluaa olla tulevaisuudessa jossain isossa ja voittavassa seurassa. Hän on hypännyt hyvin perinteikkään ja keskikastissa olleen seuran tähtipelaajasta seuraan, jossa on isompia tähtiä hänen ympärillään. Grealishilla on paljon näytettävää ja todistettavaa omasta osaamisestaan, mutta enemmän kiinnostaa se, miten Pep rakentaa hyökkäysosaston omalle joukkueelleen, kun peli alkaa.

Valioliiga on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla. City kohtaa kauden avausottelussaan sunnuntaina Tottenhamin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.