Italialaisjätti Juventus jäi Serie A:n sarja-avauksessa 2–2-tasapeliin Udinesea vastaan.

Ottelun kulku näytti vielä ensimmäisellä puoliskolla siltä kuin olettaa saattoi, eli hienoinen mestarisuosikki oli lakaisemassa sarjataulukon tyvipäähän povatun joukkueen kevyesti pois tieltään.

Paulo Dybala, 27, tuikkasi Juven ensimmäisen osuman jo kahden pelatun minuutin jälkeen. 20 minuuttia myöhemmin hän pelasi pitkällä syötöllä Juan Cuadradon vapaaksi. Cuadrado lisäsi torinolaisten johdon kahteen maaliin.

Tehokkaasti ja tiiviisti pelannut mustavalkoinen nippu näytti ottavan Udinesta rutiinivoiton.

[readmore from=Juventus]

Puoliajalla muuttui oikeastaan kaikki. Udinese paneutui haasteeseensa aiempaa ankarammin ja painoi alusta asti päälle, eikä Juve saanut peliään kulkemaan.

Noin 50 minuutin tienoilla alkoi tapahtua toden teolla. Juve-maalivahti Wojciech Szczęsny löysäili Tolgay Arslanin heppoisen laukauksen eteensä, hyppäsi myöhässä irtopallon perään, Arslanin jalkoihin, ja aiheutti siten selkeän rangaistuspotkun. Roberto Pereyran vetämässä pilkussa puolalainen aavisti väärään suuntaan.

Puoli tuntia ehti kulua, kun Szczęsny töpeksi jälleen ja vielä pahemmin kuin aiemmin. Udinese-hyökkääjien tuplauksesta huolimatta hän ryhtyi neppailemaan Juven alimpana pelaajana. Tilanne päättyi siihen, että Szczęsnyn chippi kimposi Stefano Okakasta Gerard Deulofeulle, joka ei paikastaan erehtynyt. 2–2.

Ottelun C Morelle selostanut Tuomas Virkkunen sanoi, ettei ”krapulassa kannata näitä pelejä jatkossa pelailla” osoittaen sanansa Szczęsnylle.

Vaihdosta sisään tullut Cristiano Ronaldo, 36, oli vielä pelastaa Juventuksen pistemenetykseltä, kun hän puski Federico Chiesan keskityksen sisään kaksi minuuttia ennen lisäajan loppumista. Portugalilainen supertähti juhlisti tapausta paljastamalla viritetyn yläkroppansa yleisölle.

Osuma näytti suorassa lähetyksessä moitteettomalta, eikä sitä liputettu pois. Videotuomarin hoitaman selvityksen perusteella osoittautui kuitenkin, että Ronaldo oli juossut linjan taakse liian kiireesti. Hänen olkapäänsä oli ollut tilanteessa paitsiolinjan väärällä puolella.

Paidan riisumisesta tullut keltainen kortti jäi voimaan.

Muokattu 22.8. klo 23.38: Lisätty maininta keltaisesta kortista.