23-vuotias Will Jääskeläinen sai pelivuoron kolmannen kerran tällä kaudella, kun Englannin Ykkösliigassa pelaava Crewe Alexandra haastoi Englannin Liigacupissa valioliigaseura Leedsin. Aiemmin suomalaismaalivahti oli jo pelannut Liigacupin edellisellä kierroksella Hartlepoolia vastaan sekä sarjapelissä Portsmouthia vastaan, mutta Marcelo Bielsan valmentama Leeds tarjosi Crewelle merkittävästi suurimman haasteen.

Pitkäaikaisen maajoukkuemaalivahdin Jussi Jääskeläisen poika William otti ensimmäisellä puoliajalla kolme torjuntaa ja piti Crewen mukana pelissä. Tauolle mentiinkin 0-0-tasatilanteessa.

Crewe piti ennakkosuosikkia ahtaalla kokonaiset 78 minuuttia, kunnes kesän EM-finaalissa täydet 120 minuuttia pelannut Kalvin Phillips rikkoi kulmapotkusta kuparisen ja onnistui ohittamaan Jääskeläisen. Viimeisellä kymmenminuuttisella Phillipsin osuman alustanut Jack Harrison osui vielä tolppien väliin kaksi kertaa, ja niinpä Leeds matkasi seuraavalle kierrokselle maalein 3-0.

Kaikkiaan Jääskeläiselle tilastoitiin ottelussa komeat kuusi torjuntaa, kun virkaveli Illan Meslier selvisi yhdellä pelastuksella.

Crewen peliesitys reilun 34 000 katsojan edessä oli joukkueiden välisen sarjatasoeron huomioiden lupauksia herättävä, mutta kova englantilaiskolmikko Phillips, Patrick Bamford ja etenkin Harrison olivat sille lopulta liikaa. Crewen kotisivujen otteluraportissa Jääskeläisen kerrotaan torjuneen erinomaisesti muun muassa Adam Forshaw’n, Jack Harrisoninja Patrick Bamfordin maalintekoyritykset. Kahteen ensimmäiseen maaliinkin hän sai kätensä väliin, muttei pystynyt estämään maalia.

[readmore from=Jääskeläinen-William]

– Suomalainen oli ymmärrettävästi pettynyt, koska hän ei missään tapauksessa ansainnut kolmea takaiskumaalia tänä iltana, raportin lopussa todetaan Harrisonin tehtyä 3-0-maalin Jääskeläisen hyvän torjunnan paluupallosta.

Nimekkäiden englantilaisten lisäksi Leedsin kokoonpanossa nähtiin Espanjan EM-joukkueeseen kuulunut Diego Llorente, edellisissä MM-kisoissa Espanjan joukkueessa pelannut hyökkääjä Rodrigo sekä Barcelonasta tänä kesänä hankittu Junior Firpo.

Tiistain Liigacup-kierroksella ottelukokoonpanoissa nähtiin myös toinen suomalaismaalivahti. 19-vuotias Pikkuhuuhkajien maalivahti Viljami Sinisalo oli ensimmäistä kertaa valioliigaseura Aston Villan kokoonpanossa virallisessa ottelussa. Jääskeläisen epäsuora etunimikaima Sinisalo seurasi vaihtopenkiltä, kun Villa eteni jatkoon kaatamalla neljännen sarjatason Barrow AFC:n vieraissa maalein 6-0.