Siirtoikkuna Euroopan suurimmissa sarjoissa sulkeutui, ja siirtohulinat ovat muutamaksi kuukaudeksi rauhoittuneet. Borussia Dortmund saattaa kuitenkin kuulla yhdestä siirrostaan vielä jälkeenpäin – eikä missään mukavassa mielessä.

Tiistaina oli siirtoikkunan viimeinen päivä, eli Deadline Day. Dortmund kiinnitti tuolloin 18-vuotiaan laitapuolustajan Guille Buenon kolmivuotisella sopimuksella. Tässä vaiheessa Bueno hankittiin vielä kakkosjoukkueeseen BVB II:een, mutta Dortmundissa toivottaneen, että espanjalaisesta olisi myöhemmin iloa myös ykkösjoukkueessa.

– Huomasimme hänet hänen viime kevätkauden hyvin esitystensä ansiosta. Toivomme, että hän kehittyy meillä samalla tavoin, Dortmundin kakkosjoukkueen manageri Ingo Preuß kommentoi.

Nyt Buenon edellinen seura, Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaava Deportivo La Coruña harkitsee oikeustoimia Dortmundia vastaan. Deportivon edustajat ovat vahvistaneet uutistoimisto EFE:lle, että Dortmund värväsi puolustajan sopimatta asiasta Deportivon kanssa. Nyt siirto otetaan tarkkaan syyniin.

Ongelma on, ettei Bueno suinkaan ollut vapaa agentti, vaan hänellä oli Deportivon kanssa voimassaoleva, vuoteen 2022 ulottuva sopimus, jota Deportivo pyrki jatkamaankin. Buenolla ei jatkohaluja ollut, mutta Deportivon mukaan sopimus sitoi häntä edelleen. Hän kuitenkin poistui elokuun puolivälissä Deportivon harjoitusvahvuudesta kysymättä seuran lupaa, ja matkusti Saksaan.

Bueno harjoitteli Deportivon edustusjoukkueessa, ja yhdessä kahden muun 18-vuotiaan juniorien kanssa hänelle suunniteltiin roolia seuran ykkösjoukkueessa. Hänet oli myös rekisteröity seuran pelaajaksi tälle kaudelle. Bueno kuitenkin nähtiin Deportivon harjoituksissa viimeisen kerran 11.8., ja sen jälkeen hänen kerrotaan ottaneen omaa lomaa.

Bueno voitti viime kaudella Deportivon kanssa alle 19-vuotiaiden Espanjan Cupin. Finaalissa kaatui Barcelona maalein 3-1.

Lähde: Transfermarkt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guille Bueno 🇪🇸 (@guillebuenoo)