Huuhkajien MM-karsintavastustajan tähtipelaaja siirtyi Turkin Superliigaan

© Kuva: Getty Images

Suomen MM-karsintalohkossa pelaavan Bosnia ja Hertsegovinan tähtipelaajiin lukeutuva Miralem Pjanic on siirtynyt Turkin Superliigan Besiktasiin. Besiktas vahvisti Pjanicin siirron torstai-iltana.

Pjanicin siirto Besiktasiin on kauden mittainen laina. Siten Barcelona säästää jonkin verran bosnialaisen keskikenttäpelaajan palkkakuluissa. Tosin vain noin kolmanneksen, sillä Besiktas sitoutui maksamaan 2,7 miljoonaa euroa Pjanicin 8 miljoonan euron vuosipalkasta.

Aiemmin kesällä Pjanicin huhuttiin palaavan takaisin vanhaan seuraansa Juventukseen, jonne hän tiettävästi itsekin mieli. Raporttien mukaan Juventuksen kanssa Barcelona ei kuitenkaan tarjoutunut maksamaan osaa miehen palkasta.

31-vuotiaan Pjanicin lainasopimukseen ei sisälly osto-optiota. Hänen sopimuksensa Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2024. Pjanic siirtyi Barcelonaan kesällä 2020, kun Arthur matkasi samassa kaupassa Juventukseen.

Barcelonan ja Juventuksen lisäksi Pjanic on mestaroinut keskikentällä AS Romassa ja Lyonissa. A-maaotteluita hänellä on pelattuna jo 101 (15 maalia). Pjanic pelasi myös maaliskuun MM-karsintaottelussa Suomea vastaan, ja teki toisen joukkueensa maaleista 2-2-tasanumeroihin päättyneessä mittelössä.