Juhlapelissään loistanut Lukas Hradecky voitosta: ”Kolme pistettä rumalla esityksellä”

© Kuva: Getty Images

Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen otti kauden kolmannen voittonsa viidennessä Bundesliigan ottelussa, kun se nujersi vieraskentällä VfB Stuttgartin 3-1. Werkselfin voiton arvoa nostaa se, että se pelasi noin kaksi kolmasosaa ottelusta yhden miehen alivoimalla.

Leverkusenin keskikenttäpelaaja Robert Andrich ajettiin suoralla punaisella ulos, kun pelattiin ottelun 32. minuuttia. Tuomari nosti Andrichille aluksi keltaisen kortin, mutta VAR-tarkistus osoitti taklauksen Tanguy Coulibalya kohtaan olleen punaisen kortin arvoinen. Leverkusenin onneksi se kuitenkin johti peliä tuolloin jo 2-0, Andrichin ja toisella puoliajalla loukkaantuneen EM-kisojen maalikuninkaan Patrik Schickin tekemillä maaleilla.

Stuttgart onnistui ylivoimalla pelatessaan kerran, kun noin puoli vuotta loukkaantumisen takia sivussa ollut Orel Mangala onnistui yllättämään Hradeckyn tämän loistavasti torjuman Kostas Mavropanosin puskun jälkeisestä paluupallosta. Tällöin pelattiin 38. minuuttia. Toisella puoliajalla nuori Florian Wirtz sinetöi kuitenkin Leverkusenin 3-1-voiton.

Hradecky torjui ottelussa peräti seitsemän kertaa ollen yksi Leverkusenin parhaista pelaajista. Virkaveli Florian Müllerille Stuttgartin maalilla torjuntoja kirjattiin vain yksi. Hradecky oli taisteluvoiton jälkeen kuitenkin liki anteeksipyytelevä.

– Saimme kolme pistettä rumalla esityksellä, Hradecky totesi DAZN:n haastattelussa.

– Pelasimme erittäin hyvät ensimmäiset 20 minuuttia, mutta punainen kortti teki pelistä meille vaikean.

Hradeckylle ottelu oli samalla juhlapeli, sillä se oli hänen sadas bundesliigaottelunsa Bayer Leverkusenin maalin suulla. Ensimmäisen bundesliigaseuransa Eintracht Frankfurtin maalilla Hradecky pelasi 101 pääsarjaottelua. Hänestä tuli tänään ensimmäinen ulkomaalainen maalivahti, joka on pelannut kahden eri seuran riveissä vähintään sata bundesliigapeliä.

– Olen siitä erittäin ylpeä. En olisi ajatellut, ettei sellaista ole vielä aiemmin tapahtunut, Hradecky totesi Bildille.

– Jos joku olisi sanonut minulle kymmenen vuotta sitten, että olen joskus maalivahti Bundesliigassa ja lisäksi Bayer 04:n kaltaisen kansainvälisen huippuseuran kapteeni, olisin ilahtunut suuresti. Sitäkin hienompaa, että niin on käynyt.

Lähteet: Die Rheinpfalz ja Bild


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.