Kiihkeä Rooman derby tarjosi adrenaliiniryöpyn huippuvalmentajille – Sarrilla asiaa kotkalle, Mourinholla tuomareille

© Kuva: Getty Images

Ikuisessa kaupungissa pelattiin sunnuntai-iltana odotettu Rooman derby, josta tuli juuri niin kiihkeä kuin oltiin toivottukin. Voitto meni tällä kertaa altavastaaja Laziolle maalein 3-2.

Lazion maalintekijöitä olivat ensimmäisellä jaksolla Sergei Milinkovic-Savic ja aiemmin Romassa pelannut Pedro, sekä toisella puoliajalla Felipe Anderson. Roma sinnitteli edes tasatilanteessa ottelussa alle kymmenen minuuttia, mutta Roger Ibanezin avausjaksolla puskema kavennusmaali ja Jordan Veretout’n lopun kiistanalainen rankkarimaali pitivät ottelun jännittävänä loppuun saakka. Voiton myötä Lazio nousi vain pisteen päähän Romasta sarjan kuudenneksi.

Pelin jälkeen Lazion valmentaja Maurizio Sarri sai kunnian pidellä Lazion maskottia, elävää kotkaa seuran kannattajakatsomon Curva Nordin edessä. Hetki vaikutti olevan jännittävä paljon nähneelle valmentajallekin. Olihan kyseessä myös Sarrin uran ensimmäinen Derby della Capitale.

– Myönnän, että tämä oli tunnetasolla yksi urani jännittävimmistä otteluista. En odottanut derbyn tarjovan tällaista adrenaliiniryöppyä ja voiton tällaista tyydytystä.

– Kotka nukkuu lähellä huonettani Formellon harjoituskentällä, joten joskus kuulen sen ääntelyä, Sarri totesi Lazion ikonisesta maskotista DAZN:n haastattelussa.

Rooman derby oli ensimmäinen laatuaan myös AS Roman valmentajana tällä kaudella aloittaneelle José Mourinholle. Kaiken nähneellä Mourinholla oli pelin jälkeen asiaa pikemminkin tuomareita koskien.

– Aloitan positiivisella sanomalla. Italialainen jalkapallo on kehittynyt huomattavasti kymmenen vuoden aikana. Pelin laatu, hyökkäysorientoituneisuus ja voitontahto ovat kaikki nyt paremmalla tolalla, Mourinho sanoi DAZN:lle.

– Valitettavasti tuomari ja VAR-tuomari pilasivat fantastisen ottelun. He eivät olleet ottelun vaatimalla tasolla. Toisen maalin olisi pitänyt olla meidän 1-1-tasoituksemme, ei Lazion 2-0-johto. Lucas Leivan toinen keltainen olisi myös ollut tärkeä, sillä ylivoimalla pelaaminen olisi ratkaissut paljon. Lorenzo Pellegrini sai suoran punaisen samanlaisesta jutusta, mistä Leiva ei saanut tänään mitään.

Mourinhon mielestä Lazion Lucas Leiva olisi pitänyt ajaa kahden varoituksen myötä ulos, jos Roman Pellegrini joutui ”samanlaisesta kyynärpää edellä hyppäämisestä” suoralla punaisella edellisestä ottelusta ulos ja pelikieltoon. Ennen Lazion 2-0-maalia Mourinho puolestaan näki Elseid Hysajn rikkoneen Nicolo Zanioloa. Näiden tapahtumien jälkeen ”Special One” ei pitänytkään Lazion voittoa ansaittuna.

– Minusta minun joukkueeni oli kentän paras. Kun päästää kolme maalia, on tehnyt virheitä, mutta toinen ja kolmas maali olivat vastahyökkäyksiä ja toinen tuli tilanteesta, jossa joukkue odotti saavansa rankkarin eikä suinkaan vastustajan vastahyökkäystä.

– Me hallitsimme ja aiheutimme Laziolle suuria ongelmia. He hallitsivat viimeisiä minuutteja tahtomallaan tavalla, koska tuomari salli heidän tehdä niin.

Pelin jälkeen Mourinho kokosi vielä kentällä joukkueensa pikapalaveriin. Puheensa sisältöä hän ei kuitenkaan paljastanut.

– Se, mitä puhuimme, on meidän välistämme. Halusin puhua välittömästi kentällä, mutta se oli yhtä luottamuksellista kuin kaikki, mitä sanomme toisillemme pukukopissa.

Serie A:n kärjessä jatkaa Napoli, joka otti sunnuntaina kuudennen voittonsa kuudennesta pelistä. Napolin ja neljäntenä olevan Roman väliin mahtuvat vielä molemmat Milanon seurat. Serie A:ta viime vuosikymmenellä mielin määrin dominoinut Juventus on sijalla 10.

Lähde: Football-Italia