Lyonissa syntynyt Youri Djorkaeff pelasi Ranskan A-maajoukkueessa 82 ottelua ja oli voittamassa sekä vuoden 1998 maailmanmestaruutta että kaksi vuotta myöhemmin EM-kultaa. Nyt 53-vuotias Djorkaeff antoi espanjalaiselle El Paísille pitkän haastattelun.

Hän puhui haastattelussa muun muassa PSG:n asemasta Ranskassa sekä Lionel Messin vaikutuksesta joukkueeseen (lue juttumme täältä), mutta kertoi myös Messistä jotain henkilökohtaista.

Djorkaeff itse sai tutustua Messiin paremmin, koska hän työskentelee FIFA:n oman nimeään kantavan säätiön pääjohtajana ja halusi kuulla Messin oman säätiön toiminnasta. Tapaaminen jäi erittäin hyvin ranskalaisen mieleen.

– Ajattelin, että juttelisimme stadionilla muutaman minuutin, mutta hän kutsuikin minut kotiinsa ja valmisti minulle espresson. Se oli todella hyvä espresso.

– Sanoin hänelle: ”Otan tästä kuvan näyttääkseni pojalleni, että Messi teki minulle espresson”. Kovin monet pelaajat eivät kutsu sinua kotiinsa. Messi esitteli minut vaimolleen ja lapsilleen.

– Muistan sen hyvin, koska sinä keskiviikkona pelattiin Mestarien liigaa. Peliin oli aikaa kaksi tuntia ja sanoin hänelle: ”Leo, sinun pitää mennä. Sinulla on peli tänään.” Se oli mahtava keskustelu elämästä ja jalkapallosta, Djorkaeff muisteli.

Djorkaeffiin teki suuren vaikutuksen se, miten suurta kiinnostusta Messi osoitti kotimaansa Argentiinan ihmisten hyvinvointia kohtaan.

– Hän oli huolestunut Argentiinan kansasta, mutta huoli ei rajoittunut vain hänen omaan maahansa. Hän kyseli minulta, millaisia ohjelmia meillä on lapsille. Se yllätti minut. Hänellä on suuri sydän. Messi ei ole vain mahtava pelaaja, vaan sitoutunut ja vahva ihminen.

Djorkaeff pelasi uransa aikana samassa joukkueessa muun muassa Zinédine Zidanen ja Ronaldon kanssa. Hän kuvailee Ronaldoa, Diego Maradonaa ja Messiä pelaajiksi, jotka ovat omalla persoonallaan ja tyylillään ”muuttaneet tapoja pelata jalkapalloa”.

[readmore from=Messi-Lionel]

Djorkaeff kertoo Zidanen ja Ronaldon ymmärtäneen, että voittaakseen he tarvitsevat vahvan joukkueen. He tekivät myös kaikkensa, että kanssapelaajat ymmärsivät, että juuri se on tärkeintä. Messikään tuskin mestaruuksia yksin voittaa. Vaikka Djorkaeffin nappikset ovat olleet naulassa jo pitkään, ei hän silti ole hylännyt ajatusta Messinkin kanssa pelaamisesta.

– Nyt toivon, että voisin pelata Messin kanssa. Järjestän säätiöni kanssa hyväntekeväisyysottelun vain siksi, että voin pelata hänen kanssaan, Djorkaeff naurahti.