Lukas Hradeckylla kaksijakoiset tunnelmat vierustoveri Joel Pohjanpalon siirrosta Turkkiin: ”Jos ei sitä Leverkusenissa huomata…”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalitykki Joel Pohjanpalo sai lopulta siirtonsa, kun Bayer Leverkusen lainasi hyökkääjänsä Turkin Superliigassa pelaavaan Caykur Rizesporiin kuluvaksi kaudeksi. Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky oli iloinen Pohjanpalon puolesta, mutta harmissaan menettäessään hyvän ystävänsä pukukopista.

Pohjanpalon kohdalla näytti jo pitkään siltä, että hän jäisi Hradeckyn kanssa Leverkuseniin. Pohjanpalon useat lainadiilit ovat pitäneet kaverukset, Hradeckyn ja Pohjanpalon, erossa toisistaan, vaikka ovatkin saman seuran pelaajalistoilla olleet. Tällä kaudella Pohjanpalo ja Hradecky istuivat kopissa vierekkäin, mutta siihen tuli nyt loppu.

– Henkilökohtaisesti minulle huono homma, kun puuttuu samaa kieltä puhuva vierustoveri ja hyvä ystävä kopista, Hradecky vastasi SuomiFutis-sivustolle ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Jollelle varmasti henkilökohtaisesti oikea ratkaisu. Kovat EM-kisat takana ja taas tuli maali. Hän ansaitsee peliaikaa, ja jos ei sitä Leverkusenissa huomata, niin uutta kierrosta vaan ja dominoimaan Turkin liigaa.

Viime kaudella Pohjanpalo pelasi Bundesliigaa lainalla Union Berlinissä. Sitä edellisellä kaudella vastuuta tuli 2. Bundesliigan puolella HSV:ssä. Nyt edessä on uusi maa ja uusi liiga, kun Pohjanpalo hakee minuutteja Turkin kovatasoisen sarjan häntäpään joukkueesta.

– Olemme keskustelleet Jollen kanssa tässä pitkin viikkoa, ja tämä tuntui Jollen näköiseltä ratkaisulta. Hienoa, että uskaltaa lähteä ja toivottavasti tulee monen maalin kanssa takaisin sieltä.

Tiistaina Hradecky ja Pohjanpalo ovat kuitenkin taas samassa joukkueessa, kun Huuhkajat kohtaa Lyonissa Ranskan. Ranska on pelannut viimeiset viisi ottelua ilman voittoa. MM-karsinnoissa se on tämän maajoukkuetauon aikana jakanut pisteet Bosnia ja Hertsegovinan ja Ukrainan kanssa.

Hradecky kertoi lääkkeet Ranskan kaatamiseen. Ranskan pieni kuivempi ajanjakso saattaa olla Suomelle etu.

– Meidän pitää yrittää turhauttaa Ranska. Laidoilla meidän on pystyttävä tuplaamaan ja sitä kautta ehkäisemään heidän vaaralliset tilanteet. Tärkeää olisi pitää mahdollisimman pitkään nolla omassa päässä ja ehkä jopa tekemään ensimmäinen maali. Se varmasti lisää hermostuneisuutta ja luo painetta myös yleisön puolelta, Hradecky arvioi.

Ranska-Suomi pelataan tiistaina kello 21.45 alkaen. Ottelu näkyy V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Lisäksi ottelu näkyy ilmaiseksi Nelonen Median kanavalta ja Ruudusta.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️