Marcus Forss FC. Tällaisen lisänimen nokkelimmat ehtivät jo heittää, kun BBC:lle kävi ylivoimaiseksi pysyä mukana Brentfordin ja Marcus Forssin maalitahdissa.

Brentford voitti tiistai-iltana Liigacupissa Oldhamin 7-0, ja Huuhkajien hyökkääjä takoi osumista peräti neljä. Kun BBC twiittasi ottelusta sanoilla ”Valioliigajoukkue teki neljä maalia Kakkosliigan häntäpään seuraa vastaan”, oli reaktio luonnollisesti se, että Brentford on tietysti ”yhden miehen joukkue”.

– Valioliigajoukkue Marcus Forss FC. Hän on ilmeisesti oma seuransa, ”Emma” kirjoitti Twitterissä.

Emma ✨

@EmmaBfc90
That Premier League side Marcus Forss FC. He is his own club apparently 🤷🏻‍♀️

Marcus Forss Football Club 😂

BBC Sport

@BBCSport
The Premier League side put four past the League Two strugglers.

22-vuotias Forss pelasi omien sanojensa mukaan pelin ”yhdellä tärykalvolla”, sillä hän sai kovan kyynärpääiskun vasempaan korvaansa jo ensiminuuteilla. Hattutemppu oli Forssille ensimmäinen Brentfordin peliasussa, ja Brentfordin pelaajan ensimmäinen koskaan tekemä hattutemppu Liigacupissa.

– Pelipallo menee palkintokaappiini. Nautin tästä hetkestä, mutta tietysti suuntaamme jo katseet seuraavaan otteluumme Liverpoolia vastaan, Forss sanoi pelin jälkeisessä haastattelussa.

Forss teki yhden maalin myös Brentfordin ensimmäisessä Liigacupin ottelussa Forest Greeniä vastaan, joten koossa on nyt yhteensä viisi maalia. Sillä hän johtaa koko Liigacupin maalintekijätilastoa.

Kun kaikki kilpailut otetaan huomioon, on Forss myös jaetulla kärkipaikalla yhdessä Liverpoolin Mohamed Salahin ja West Hamin Michail Antonion kanssa kaikkien valioliigapelaajien tämän kauden maalivertailussa. Salah ja Antonio ovat tehneet neljä maalia Valioliigassa sekä yhden Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa, Salah ensinmainitussa ja Antonio viimeksimainitussa.

[readmore from=Forss-Marcus]

– Marcus antaa kaikkensa harjoituksissa joka päivä, ja on todella hyvä pelaaja. Hän teki neljä oikein hyvää maalia. Luulen, että hänen arvosanansa pitää olla 10/10, Brentfordin valmentaja Thomas Frank kehui suomalaista The Independentin mukaan.

Brentford nimesi Forssin illan teemaan sopivasti twiitissään kirjoitusasuun ”Marcus Four-ss”. Nokkelaa.