”Kärsivällisyyttä varmasti vaatii” – Markku Kanerva otti kantaa Joel Pohjanpalon tilanteeseen

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Huuhkajien tähtihyökkääjä Joel Pohjanpalo jatkoi sopimustaan Bayer Leverkusenin kanssa lopulta ja siirtyi lainalle Turkin pääsarjaan Çaykur Rizesporin ryhmään.

Pohjanpalo ei missään tapauksessa tullut kovin helpossa tilanteessa olevaan seuraan. Rizespor on ollut suorastaan sekasortoisessa tilassa. Seitsemän kierroksen jälkeen joukkue on Super Lig:ssa viimeisenä ja voittotili on vielä avaamatta.

Suomalaishyökkääjä on kuulunut Çaykur Rizesporin vahvuuteen edelliset neljä peliä, jotka se hävisi.

Valmentaja Bülent Uygun sai väistyä 22. syyskuuta ja tilalle saapui Hamza Hamzaoğlu.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva otti kantaa Pohjanpalon tilanteeseen Turkissa.

– Joel sai hyvin vastuuta aluksi, mutta nyt vaihtui valmentaja ja hänellä on varmasti jotain uusia ideoita sekä taktiikoita. Valitettavasti ”Jolle” joutui viimeksi penkille. Hänellä oli pientä selkävaivaakin aiemmin, mutta tämä penkille jääminen ei välttämättä johtunut siitä, Kanerva vastasi SuomiFutiksen kysymykseen.

Kanervan mukaan Rizesporissa pelaaminen tuo mukanaan omat haasteensa kärkipelaajalle. Joukkue ei kuulu sarjan parhaimmistoon, joten maalipaikat ovat kortilla.

Pohjanpalo ei ole vielä uudessa seurassaan onnistunut maalinteossa, mutta Kanerva mainitsee nähneensä hänen pelaamansa ottelut ja kertoo muutamia potentiaalisia maalipaikkoja olleen.

Nyt Huuhkajien valmentaja toivoo, että Pohjanpalo saa vakiinnutettua kärkiroolin myös uuden valmentajan alaisuudessa.

– Kärsivällisyyttä se varmasti vaatii. Toivottavasti Joel pystyy vakuuttamaan uuden valmentajan osaamisellaan ja saamaan vastuuta sekä sitä kautta onnistumisia.

Pohjanpalon onnistumisia kaivataan myös 9. lokakuuta Helsingin Olympiastadionilla, kun Suomi kohtaa Ukrainan MM-karsinnoissa. Sitä ennen Rizespor kohtaa kotonaan turkkilaisjätin Galatasarayn.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.