Ranskalaislehti L’Équipe kertoi lauantaina saamiaan tietoja Lionel Messin palkasta Paris Saint-Germainissa. Lehden mukaan Messi saisi nettoansioina seuraavien kolmen kauden aikana yhteensä 110 miljoonaa euroa – 30 miljoonaa per kausi sekä 10 miljoonan euron uskollisuusbonukset ennen molempien uusien kausien alkua. Bruttona PSG:n kokonaiskulut nousisivat 200 miljoonaan euroon.

PSG:n urheilujohtaja Leonardo ei kuitenkaan aikaillut lehden tietoja kiistäessään. Leonardo muistutti RMC Sportille antamissaan kommenteissa, että Messin sopimus on kaksi- eikä kolmivuotinen, eikä siinä ole sen paremmin osto-optiota kuin ostovelvoitettakaan. L’Équipe oli kertonut Messin voivan jatkaa sopimustaan optiovuoden käyttämällä kahden vuoden jälkeen. Myös summat olivat Leonardon mukaan paikkaansa pitämättömiä.

– Emme voi hyväksyä sitä, että jotain tuollaista lukee L’Équipen kaltaisen sanomalehden kannen otsikossa. Se on sopimatonta ja täysin väärä tieto, Leonardo painotti.

– Minusta se kertoo kunnioituksen puutteesta, emmekä pidä siitä. En voi ymmärtää jutun ajoitusta.

L’Équipen toimituksesta vastattiin Leonardin kommentteihin hyvin lyhyesti.

[readmore from=Messi-Lionel]

– L’Équipe, joka oli ottanut yhteyttä seuraan ennen lukujen julkistamista, on noteerannut vastauksen, toimitus kirjoitti.

L’Équipe ei siis puolustautunut vastineessaan Leonardon valeuutissyytöksiltä eikä puolustanut omia väitteitään. Lehti ei kuitenkaan pyydellyt myöskään juttuaan anteeksi.

Lähteet: Transfermarkt, Spox ja Tribuna