Ranskan tähtisikermä juoksutti Huuhkajia – Antoine Griezmann otti Michel Platinin kiinni maaleissa

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat hävisi tiistaina Ranskan vieraana 0-2 MM-karsinnoissa.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin jo kolmannella minuutilla, kun Rasmus Schüller pysäytti Ranskan nopean hyökkäyksen repimällä Léo Dubois’n kumoon. Schülleriltä jää korttitilin täyttymisen takia seuraava karsintapeli väliin.

Ranska rummutti heti alussa hyökkäyksiä Suomen päätyyn ja sai ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peräti viisi kulmapotkua. Mitään vaarallista niistä ei kuitenkaan seurannut.

Suomen ensimmäinen paikanpuolikas syntyi 12. minuutilla, kun Teemu Pukki murtautui vasemmalta laidalta kohti boksia ja haki maalin edustalta Joel Pohjanpaloa, mutta ranskalaispuolustus ennätti syöttöön väliin.

Huuhkajat pääsi hiljalleen paremmin peliin mukaan, kun Ranskan puolustuksen edestä avautui ajoittain yllättäviä tiloja. Kotijoukkue osoitti kuitenkin tasaisin väliajoin, että se voi edetä salamannopeasti potentiaaliseen tekopaikkaan.

Ranska siirtyi johtoon 25. minuutilla. Benzema jatkoi ovelalla kosketuksella pallon Antoine Griezmannille, joka otti pelivälineen taidokkaasti mukaansa ja veti kierteisen ulkosyrjävedon verkkoon. 1-0.

Tauolle mentäessä Ranskalle oli kirjattu 11 maalintekoyritystä ja Suomelle kaksi.

Les Bleus aloitti toisen puolikkaan vahvasti ja tuplasi johtonsa 54. minuutilla. Benzema ja Dubois tekivät esityön, Griezmann ajautui pallon kanssa todella pieneen kulmaan, mutta sai ujutettua pelivälineen etutolpan juuresta sisään. Hän nousi samalla jakamaan Ranskan kaikkien aikojen maalitilaston kolmatta sijaa Michel Platinin kanssa. 2-0.

Ranska prässäsi toisella jaksolla selkeästi korkeammalta ja tukki Suomen etenemisväylät tehokkaasti.

Suomi teki ensimmäiset vaihtonsa tunnin kohdalla, kun Jere Uronen ja Schüller tekivät tilaa Pyry Soirille ja Onni Valakarille. Kymmenen minuuttia myöhemmin Pohjanpalo ja Urho Nissilä tekivät tilaa Fredrik Jensenille ja Kaan Kairiselle.

Toinen puoliaika oli silkkaa Ranskan näytöstä. Pallo kulki komeasti pelaajalta toiselle, eikä Suomi saanut rakennettua käytännössä yhtään maalintekoyritystä.

Aivan pelin loppuhetkillä Suomelle avautui pienen tuurin avittamana ilmainen tontti. Teemu Pukki sai pallon Ranskan rangaistusalueella ja pääsi nokikkain maalivahti Hugo Lloris’n kanssa. Lloris peitti kuitenkin maalinsa hyvin ja Ranskan puolustus ahdisti Pukin umpikujaan.

Ranska jatkaa tuloksen myötä lohkokärjessä. Se on kerännyt kuudesta ottelustaan yhteensä 12 pistettä. Kaksi ottelua vähemmän pelanneella Suomella on kasassa viisi pistettä. Voit katsoa lohkon tilanteen kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat lokakuussa, jolloin vastassa ovat Ukraina kotikentällä ja Kazakstan vieraissa.